Ouderavond ‘Stukje van mij’

Wat kun je als ouder doen om onderwerpen als online shaming en sexting (misbruik) thuis bespreekbaar te maken? En écht te begrijpen wat er op dit gebied speelt bij kinderen en jongeren? Op 9 en 17 september organiseert KPN in samenwerking met ervaringsdeskundige Francien Regelink, Fonds Slachtofferhulp, Rutgers en SOA Aids Nederland een online ouderavond voor haar klanten. Bovendien biedt Fonds Slachtofferhulp online toegankelijke informatie speciaal voor ouders.

Gepubliceerd op

Het online leven, en hiermee ook online seksualiteit, is niet meer weg te denken uit de ontwikkeling van jongeren. De rol van ouders bij de online veiligheid van hun kind is groot, maar ook ingewikkeld. Want hoe ga je een gesprek aan over een onderwerp waar je niet heel veel over weet? En waar je kind waarschijnlijk niet graag over wil praten? 

Aanmelden voor de ouderavond

Op maandag 9 en dinsdag 17 september vertellen Elsbeth Reitzema, expert relationele en seksuele vorming bij Rutgers en ervaringsdeskundige online shaming Francien Regelink speciaal voor klanten van KPN over hun ervaringen met online shaming en sexting (misbruik). En vooral hoe je sexting misbruik voorkomt. Het onderwerp thuis bespreekbaar maken is hierbij van groot belang. Tijdens de online ouderavond krijg je alles te horen over wat online shaming en sexting (misbruik) is met tips en adviezen. Daarnaast is het mogelijk om live te chatten met experts van Fonds Slachtofferhulp, Rutgers en SOA Aids Nederland.

Meer praktische tips & tools voor ouders

Lukt het je niet om de online ouderavond bij te wonen? Of wil je meer praktische tips & tools om in gesprek te gaan met jouw kind over dit onderwerp? Bekijk dan onze speciale pagina met tips voor ouders.  Onderwerpen die hier aan bod komen zijn onder andere: 

  • Hoe praat ik met mijn kind over online seksualiteit en online seksueel misbruik?  
  • Hoe voorkom ik dat mijn kind beeldmateriaal van anderen doorstuurt? 
  • Hoe draag ik bij aan de online veiligheid van mijn kind? 
  • Waarom is een open en vragende houding rondom deze onderwerpen belangrijk?  
  • Hoe creëer ik een veilige omgeving waarin mijn kind mij alles durft te vertellen? 

Samenwerking KPN

KPN wil het internet blijvend veiliger maken. Als kennispartner zijn we betrokken bij de campagne ‘Denk na voordat je doorstuurt’ en werken we onder andere mee aan de totstandkoming van het nummer ‘Stukje van mij’ van singer songwriter MEAU . Verder  ontwikkelen we, met steun van KPN, een speciaal lespakket ter preventie van sexting misbruik. De ouderpagina met tips om in gesprek te gaan met je kind, is onderdeel van dit lespakket.