Nieuws

Doe mee aan de landelijke noodhulpactie

23 november 2016

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: noodhulp | noodhulpactie | help slachtoffers | www.helpslachtoffers.nl

Iedere dag geven wij noodhulp aan slachtoffers. Mensen, die buiten hun eigen schuld slachtoffer zijn geworden, die leven aan de armoedegrens en die nu in acute nood zijn. In 2017 hebben wij extra geld nodig voor noodhulp. Daarom vragen wij uw hulp. We zamelen geld in voor eerste levensbehoeften, zoals een verzorgingspakket en boodschappen. Maar ook voor een fiets, en voor speelgoed voor kinderen die niets meer hebben. Hulp is noodzakelijk. Met uw donatie kunnen we die hulp geven. Laat Kevin, Liselotte en alle anderen voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Doe nu mee en help slachtoffers in nood. Ga naar www.helpslachtoffers.nl

geef liselotte haar vertrouwen terug

11 nieuwe sloten, 12 brillen, 33 kledingpakketten

Cindy van den Aardweg, medewerker noodhulp van het Fonds Slachtofferhulp: “Ik kan de slachtoffers niet meer helpen zoals ik dat in de afgelopen jaren heb kunnen doen, omdat we niet genoeg financiële middelen ter beschikking hebben.”

De oproepen op het crowdfundingplatform van hulpverleners van Slachtofferhulp Nederland zijn voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk, en slechts een greep uit de duizend mensen die we ieder jaar helpen via ons noodhulpfonds.

“We willen geld ophalen voor veelvoorkomende zaken als een verzorgingspakket, boodschappen en speelgoed.”

We weten bijvoorbeeld dat er in de eerste helft van 2017 ongeveer 12 brillen worden aangevraagd. Daarvoor zamelen we geld in. In het filmpje staat de zaak van Hendrik centraal.

Noodhulp… In Nederland? Ja!

Noodhulp klinkt als iets dat vooral op andere continenten nodig is. Maar ook in Nederland zijn er mensen die niet weten hoe ze de volgende dag moeten halen. Het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp is in het leven geroepen om mensen, die buiten hun schuld slachtoffer zijn geworden en aan de rand van de armoedegrens leven, in acute nood te voorzien van belangrijke levensbehoeftes. Mensen, voor wie er geen hulp beschikbaar is, niet voldoende hulp, of waar hulp anders te laat zou komen. Zonder onze hulp zijn zij niet in staat om hun leven weer op te pakken. Cindy: “Iedere dag krijg ik meerdere aanvragen voor noodhulp op mijn bureau. We schakelen snel; ‘s ochtends aangevraagd, betekent regelmatig ‘s middags al geld op je rekening. Wat voor ons máár de weekboodschappen zijn, kan voor een ander echt het verschil maken tussen slachtoffer blijven of voorzichtig weer opkrabbelen.

Doneren gaat veilig, makkelijk en snel.
Draag ook een steentje bij, doe een gift via
www.helpslachtoffers.nl.

Dankuwel.

Geef een reactie