Een medewerker of collega is slachtoffer geworden

Vermoed jij dat een medewerker of collega een schokkende gebeurtenis heeft meegemaakt? En wil je hem of haar graag helpen, maar weet je niet goed hoe? Hier vind je informatie en laagdrempelige tips: Slachtofferwijzer.nl.

Help een slachtoffer

Slachtofferschap komt overal voor. Ook op de werkvloer. Iemand kan slachtoffer worden door het toedoen van iemand buiten de organisatie, of door iemand binnen de organisatie. Als werkgever of collega wil je dat iedereen zich veilig en gesteund voelt binnen de organisatie. Hoe zorg je hiervoor? En hoe voorkom je dat mensen uitvallen door een gebrek aan begrip en steun?

Via de pagina Direct Hulp vind je meer dan 100 hulporganisaties die klaar staan om te helpen. Wil je een collega of medewerker zelf tot steun zijn? Onze Slachtofferwijzer voor Naasten geeft informatie, ervaringsverhalen en laagdrempelige tips.

Collega van slachtoffer

Merk je dat een collega het moeilijk heeft als gevolg van een schokkende gebeurtenis? Wil je hem of haar graag helpen, maar weet je niet zeker óf sprake is van slachtofferschap, of wat je tegen iemand moet zeggen? Via SlachtofferWijzer voor Naasten vind je informatie en laagdrempelige tips in hoe je iemand kunt helpen.

Manager van slachtoffer

Naast de impact op het leven van het slachtoffer, kan dit zijn weerslag hebben op het hele team. Via Direct Hulp vind je allereerst ruim 100 hulporganisaties die klaar staan om een teamlid te helpen.

Werkgever van slachtoffer

Naast het bieden van goede ondersteuning aan een werknemer, moet er voor de organisatie veel geregeld worden. De FSH Slachtofferwijzer voor Naasten geeft snel inzicht in waar je als werkgever, ondernemer én medemens rekening mee kunt houden.

Het uitvallen van een collega

Ook voor jou komt er veel op je af. Naast dat je persoonlijk betrokken bent bij het welzijn van je collega, krijg je te maken met extra werk en mogelijk met vragen uit de omgeving of van de media. Op SlachtofferWijzer.nl vind je tips in hoe je hiermee om kunt gaan. Ook onze Blog kan je hier mogelijk mee helpen.

Collega van naastbetrokkenen

Mogelijk merk je dat een van je collega’s het moeilijk heeft door slachtofferschap van een dierbare. Je kunt iemand verwijzen naar SlachtofferWijzer.nl, voor de snelste weg naar de juiste hulp. Wil je iemand graag zelf tot steun zijn? Via SlachtofferWijzer voor naasten vind je laagdrempelige tips.

Collega van nabestaanden

Als een directe collega of medewerker overlijdt door het toedoen van een ander, dan is ook in de werkomgeving de schok groot. Naast het persoonlijk verlies kunnen er vragen ontstaan over de eigen veiligheid en de impact op het werk. Meer informatie vind je op de Slachtofferwijzer voor Naasten.

Seksueel geweld

Ken jij een slachtoffer van seksueel geweld?

Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen.

Geweld

Ken jij een slachtoffer van geweld?

Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen.

Vermissing

Ken jij iemand van wie een dierbare vermist is?

Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen.

Ongeval

Ken jij iemand die te maken heeft gehad met een ongeval?

Op SlachtofferWijzer lees je hoe je hem of haar kunt helpen.

Diefstal

Ken jij iemand die slachtoffer is geworden van een beroving of inbraak?

Op SlachtofferWijzer lees je hoe je hem of haar kunt helpen.