Registratie ervaringen met de rechtspraak

Indien je een bijzondere situatie hebt ervaren als gevolg van vertraging in de rechtspraak tijdens de coronacrisis dan kun je helpen door het registreren van jouw verhaal, positief of negatief. Jouw ervaring draagt bij aan een beter begrip van wat je hebt doorstaan en wat er nodig is voor een oplossing.Direct naar de vragenlijst

Ons doel is om objectief zicht te krijgen op de aard en omvang van deze dossiers en te begrijpen welke oplossingen bij kunnen dragen aan herstel. Naast een 13-tal meerkeuzevragen heb je de ruimte om je verhaal in je eigen woorden te vertellen.

De vragenlijst is volledig anoniem.
Uw deelname neemt circa 5 minuten in beslag.

Registratie bijzondere ervaringen met de rechtspraak

Fonds Slachtofferhulp registreert sinds eind april 2020 situaties en dossiers waarbij uitstel en aanpassing van de behandeling van strafzaken als gevolg van de coronacrisis impact heeft op slachtoffers, naasten en nabestaanden.

Ons doel is om hiermee objectief zicht te krijgen op de aard en omvang van deze dossiers en te begrijpen wat jij belangrijk vindt bij het opnieuw opstarten van de strafrechtspleging. Wij verwachten in juni 2020 de eerste resultaten te kunnen delen. Op onze programmapagina lees je meer over de doelstelling en resultaten van Fonds Slachtofferhulp bij Misdrijven en de Rechtspositie van slachtoffers.

Liever schriftelijk?

Wil je gebruik maken van de registratie maar doe je dat liever schriftelijk? Of liever niet digitaal? Dan kun je hieronder de vragenlijst in PDF downloaden en printen. Nadat je de vragenlijst anoniem hebt ingevuld kun je naar keuze je e-mailadres invullen om eenmalig bericht te ontvangen over de resultaten van de registratie. Stuur de ingevulde vragenlijst in een gesloten enveloppe naar:

Fonds Slachtofferhulp
t.a.v. Registratie Rechtspraak
Postbus 93166
2509 AD Den Haag