Kleding inzamelen

Heb jij je kledingkast uitgeruimd? En wil je een goed doel steunen? Geef dan je oude kleding en textiel mee tijdens een kledinginzamelingsactie van Sympany. Een groot aantal gemeenten in Nederland heeft een vergunning afgegeven aan Fonds Slachtofferhulp, waarmee kleding ingezameld mag worden.

Kleding inzamelen voor een goed doel

Fonds Slachtofferhulp werkt samen met Sympany. Sympany is een sociaal ondernemer die kleding inzamelt voor het goede doel. Door het inzamelen, sorteren en verkopen van textiel, steunt Sympany diverse goede doelen en draagt het bij aan een duurzame wereld. In diverse gemeenten in Nederland wordt de komende maanden kleding ingezameld, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan Fonds Slachtofferhulp. Wij zijn heel blij als je je oude kleding meegeeft aan Sympany. Met de opbrengst kunnen wij ons inzetten om de hulp aan slachtoffers in Nederland te verbeteren.

Kleding inzamelen voor Fonds Slachtofferhulp. Hoe werkt het?

Een groot aantal gemeenten in Nederland heeft een vergunning afgegeven aan Fonds Slachtofferhulp, waarmee door Sympany kleding ingezameld mag worden. Een week voor de inzameling worden de inzamelzakken of stickers verspreid in de gemeente waar de vergunning is verleend. Op de inzamelzak/sticker staat de datum/dag aangegeven wanneer de inzamelzak wordt opgehaald voor Fonds Slachtofferhulp. De inzamelzak dient voor 09:00 uur op een zichtbare plek aan de straat te worden gezet.

Wat mag er in de inzamelzak?

Hieronder is het textiel weergegeven dat kan worden meegenomen. Wat niet in de inzamelzak kan, zijn dekbedden/kussens, tapijt, natte of besmeurde kleding en hard speelgoed.

 

Kleding inzamelen voor een goed doel | Fonds Slachtofferhulp

Ook als je meer dan één zak heeft om te doneren, kan je deze aan de straat zetten. Is de zak na 15.00 uur nog niet opgehaald, dan vragen wij je het nummer op de inzamelzak/sticker te bellen. Dit is geen telefoonnummer van Fonds Slachtofferhulp, maar van de organisatie die de inzamelingsactie in jouw gemeente organiseert. Ook als je geen sticker/zak hebt ontvangen, kan je je zak aan de straat zetten op de datum dat de inzameling is gepland. Bij slecht weer gaat de inzameling gewoon door. Biedt je zak binnen de bebouwde kom op een duidelijk zichtbare plek aan. Voor overige vragen kan je terecht op de website van Sympany.

Komt Sympany ook in mijn gemeente kleding inzamelen voor Fonds Slachtofferhulp?

Fonds Slachtofferhulp maakt via onze Facebook pagina één dag van tevoren kenbaar waar Sympany die week kleding komt inzamelen. Woon je in de betreffende gemeente? Dan krijg je uiteraard een week voorafgaand aan de inzameling een inzamelzak of sticker toegestuurd.