Ontwikkeling SlachtofferWijzer

Op SlachtofferWijzer.nl vinden dagelijks honderden bezoekers de juiste hulp. Ook kunnen slachtoffers en naasten informatie vinden over verschillende soorten misdrijven en slachtofferschap.


SlachtofferWijzer

Fonds Slachtofferhulp maakt zich sterk voor alle slachtoffers in Nederland. Dit doen wij door een groot aantal organisaties te steunen die zich op verschillende manieren inzetten voor slachtoffers. Daarnaast hebben wij zelf de online SlachtofferWijzer ontwikkeld. Op deze website vinden slachtoffers en naasten informatie en een overzicht van hulpverleners waar zij terecht kunnen.

Waarom slachtofferwijzer.nl?

Voor slachtoffers is het enorm belangrijk dat zij geholpen worden. Toch is het vaak moeilijk de juiste hulp te krijgen. Niet iedereen heeft vrienden of familie waar zij bij terecht kunnen. En zelfs als dit wel het geval is, worden slachtoffers niet altijd begrepen of is het voor de naasten simpelweg niet mogelijk te helpen. Daarom is vaak professionele hulp nodig.

In Nederland is voor ieder slachtoffer goede hulp beschikbaar, maar het is niet altijd even gemakkelijk deze te vinden. Daarom is er behoefte aan een website waar slachtoffers en naasten makkelijk en snel alle informatie kunnen vinden die ze zo nodig hebben, samen met een overzicht van hulpverlenende organisaties. Dit is de SlachtofferWijzer.

Over de SlachtofferWijzer

Via de website SlachtofferWijzer bieden we op een laagdrempelige manier uitgebreide informatie en tips voor slachtoffers van onder meer (seksueel) geweld, een ongeval, diefstal en een vermissing. Daarnaast geven we een overzicht van organisaties die kunnen helpen. Bij deze organisaties kan een slachtoffer terecht voor praktische, juridische, financiële en/of emotionele hulp. Ook kunnen ze via de website een veilige opvangplek zoeken.

Nu ook voor naasten

Niet alleen slachtoffers vinden weg naar de juiste hulp. Ook naasten en hulpverleners vinden er tips en informatie hoe ze het beste ondersteuning kunnen bieden. Met speciale knoppen ‘deel met een slachtoffer’ kunnen zij bovendien een slachtoffer attenderen op beschikbare hulp.

Een initiatief van Fonds Slachtofferhulp

Slachtofferwijzer.nl is speciaal ontwikkeld door Fonds Slachtofferhulp. Daarnaast werd de website mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Dr. C.J. Vaillantfonds en SASS.

Bezoek de Slachtofferwijzer

Wil je meer weten over onze SlachtofferWijzer? Of ben je zelf slachtoffer geworden of wil je iemand helpen en weet je niet wat je kunt doen of waar je terecht kunt? Ga dan naar slachtofferwijzer.nl.

Bezoek Slachtofferwijzer

Wordt ook partner of sponsor

Help mee met de doorontwikkeling van de SlachtofferWijzer en wordt partner of sponsor.
De SlachtofferWijzer heeft jaarlijks een bereik van meer dan 1 miljoen Nederlanders en verwijst dagelijks honderden mensen naar de juiste hulpinstanties.