Tijmen hoopt op nieuw speelgoed

Noodhulp in Nederland. Is dat echt nodig? Helaas wel. Zo blijkt ook uit het verhaal van Tijmen en zijn moeder. Dat ze slachtoffer werden van huiselijk geweld kwam nog eens bovenop de zorgen om de stijgende leef- en energiekosten.


Eerst begreep Tijmen niet zo goed wat er aan de hand was. Hij hoefde niet naar school en ging met zijn moeder mee naar oma. Ze hadden een koffertje bij zich met wat logeerspulletjes en zijn lievelingsknuffel. De rest van zijn speelgoed moesten ze achterlaten. ‘Misschien halen we het later nog op’, zei zijn moeder. Maar daar is het niet meer van gekomen. Na een nachtje bij oma gingen ze naar een groot huis waar meer moeders met kinderen tijdelijk woonden. Dat vond Tijmen best leuk, maar hij was blij toen ze weer een eigen huis kregen.

Inmiddels is het bijna kerstmis en Tijmen en zijn moeder voelen zich steeds meer thuis op hun nieuwe veilige plek. Alleen ziet Tijmen wel dat zijn moeder zorgen heeft. Ze zegt het niet, maar hij ziet het heus wel. Ze maakt zich zorgen of ze alles wel kan betalen. Hij zal dan ook niet vragen om cadeautjes deze maand. Maar hij hoopt er natuurlijk wel een beetje op.

Noodhulp in Nederland

Het verhaal van Tijmen en zijn moeder is niet uniek. Elk jaar komen duizenden slachtoffers in nood, door wat hen overkomen is. Ze hebben dringend onze hulp nodig. Voor een bijdrage in de energie, om eten te kopen, of een cadeautje voor de kinderen in de feestmaand. Hiermee krijgen mensen zoals Tijmen en zijn moeder nét dat steuntje in de rug om het leven weer op te pakken.

  • * De naam en foto van Tijmen zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wat hem overkomen is, is helaas wel de realiteit.