Ineke Sybesma

In haar rol als directeur van Fonds Slachtofferhulp zet Ineke zich samen met collega’s, wetenschappers, hulpverleners en ervaringsdeskundigen in om de hulpverlening en rechtspositie van slachtoffers te verbeteren.

 

Ineke Sybesma is meer dan twintig jaar werkzaam in het slachtofferdomein en kent de lacunes als het om slachtofferrechten en -hulpverlening gaat. De grote betrokkenheid bij het lot van mensen die buiten hun schuld financiële, psychische, sociaal-emotionele of maatschappelijke schade oplopen, is haar grootste drijfveer.

“Persoonlijke verhalen van slachtoffers en nabestaanden maken vaak een diepe indruk op mij. Met de juiste steun en erkenning, weten veel mensen er ondanks heel moeilijke omstandigheden uiteindelijk toch weer iets van te maken. Dat is fantastisch en inspirerend om te zien. Toch is die steun en erkenning helemaal niet zo vanzelfsprekend als we soms denken.”, aldus Sybesma.

Als directeur van Fonds Slachtofferhulp agendeert Sybesma regelmatig heikele onderwerpen als het er om gaat de (rechts)positie van slachtoffers te verbeteren. Ineke is een onafhankelijk denker, heeft een kritische kijk op bestaande en nieuwe wet- en regelgeving en is oplossingsgericht.

Lees de laatste blog van Ineke Sybesma

Mariëtte Hamer wordt regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Goed nieuws, want een cultuurverandering is hard nodig. Niet alleen aan de top, maar bij iedereen.

Meer openheid na seksueel wangedrag en een einde aan de schaamtecultuur. Dat hoopte actrice Alyssa Milano te bereiken met haar eerste #metoo tweet in 2017. Het programma BOOS van BNNVARA doet hier een Nederlands schepje bovenop. Heel Nederland volgt met ingehouden adem wat er mogelijk is gebeurd achter de schermen van The Voice of Holland.