Voor naasten

Ken jij een slachtoffer en wil je hem of haar graag helpen?

Kies hieronder een onderwerp en zie hoe jij kunt helpen met Slachtofferwijzer.nl.

Help een slachtoffer

Heeft iemand in jouw naaste omgeving iets ernstigs meegemaakt? Kom in actie, want steun maakt sterker. Wat je relatie tot het slachtoffer ook is, er is altijd iets wat je kunt doen. Naasten spelen een cruciale rol voor het slachtoffer. Niet alleen op emotioneel vlak, maar zeker ook praktisch.

Partner van slachtoffer

Er zijn maar weinig mensen met wie je meer tijd doorbrengt dan met je partner. Wat moet je doen als jouw partner iets is overkomen? En wat vooral niet? Lees het op onze speciale Slachtofferwijzer voor naasten.

Ouders van slachtoffer

Jouw kind heeft iets meegemaakt. Wat kun je als ouder doen op praktisch en emotioneel vlak? Waar kun je terecht en wat kun je doen? En wat moet je vooral niet doen?

Kind van slachtoffer

Als één of beide van jouw ouders iets is overkomen, dan kun jij als kind een belangrijke rol spelen in het herstel. Maar er zijn ook belangrijke valkuilen waar je niet in wil trappen. Lees er alles over op onze Slachtofferwijzer voor naasten.

Familie van slachtoffer

Ooms, tantes, broers, zussen, zwagers, schoonzussen: iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Op onze Slachtofferwijzer voor naasten leggen we uit wat je doen en waar je terecht kunt. Help je familieleden als zij je nodig hebben.

Vriend van slachtoffer

Iedereen kent het cliché: in slechte tijden leer je je vrienden kennen. Is een kennis of vriend van jou iets overkomen? Blijf niet afwachten, maar kom in actie.

Collega van slachtoffer

Met collega’s brengen we soms meer tijd door dan met onze partners. Daarom is het niet meer dan logisch iets te doen als jouw collega iets is overkomen.

Seksueel geweld

Ken je slachtoffer van seksueel geweld? Iemand die te maken gehad met een aanranding of verkrachting? Op SlachtofferWijzer vind je tips hoe jij hem of haar kunt helpen. Je staat er niet alleen voor.

Geweld

Ken jij een slachtoffer van geweld? Spoor degene aan om zo snel mogelijk aangifte te doen. Meer daarop vind je op www.politie.nl. Op onze SlachtofferWijzer voor naasten vind je wat je als naaste nog meer kunt doen om te helpen. Jouw dierbare staat er niet alleen voor.

Vermissing

Ken jij iemand van wie een dierbare vermist is? Kom in actie, en bied je hulp aan. Zoek toenadering, bied praktische en emotionele hulp. Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen en wat je vooral niet moet doen.

Ongeval

Ken jij iemand die te maken heeft gehad met een ongeval? Dan is alle praktische hulp meer dan welkom. Een pan soep langs brengen, een lift aanbieden of een boodschap doen – ook met kleine dingen kun een bijdrage leveren.

Op SlachtofferWijzer lees je hoe je hem of haar kunt helpen.

Diefstal

Ken jij iemand die slachtoffer is geworden van een beroving of inbraak? Spoor degene allereerst aan om aangifte te doen. Dat kan online via www.politie.nl.

Lees welke praktische én emotionele steun je nog meer kunt bieden op onze speciale Slachtofferwijzer voor naasten.