Schenking VriendenLoterij voor hulp op maat verkeers slachtoffers

Gepubliceerd op

Fonds Slachtofferhulp werd deze week verrast door VriendenLoterij ambassadeur Wolter Kroes met een extra schenking van maar liefst € 395.000,-. Dit bedrag is bestemd voor het nieuw te realiseren project ‘TrafVic’. Dankzij dit project kunnen nabestaanden en slachtoffers van ernstige verkeersongevallen binnenkort rekenen op specialistische en laagdrempelige hulp, die volledig wordt afgestemd op hun behoeften. Deze hulp op maat ontbreekt nu, waardoor een groot deel van de slachtoffers en nabestaanden vastloopt en kampt met ernstige psychosociale problemen. Met TrafVic wordt hier verandering in gebracht en werkt Fonds Slachtofferhulp aan het verbeteren van hun rechtspositie.

Extra projectbijdrage VriendenLoterij voor specialistische hulp aan verkeersslachtoffers

Voor verkeersslachtoffers en nabestaanden is er al goede eerste opvang en is op papier het nodige geregeld, maar specialistische en laagdrempelige vervolghulp ontbreekt. Uit recent onderzoek blijkt dat er veel mensen vastlopen en dat de behoefte aan hulp op maat groot is. Die hulp willen we bieden.

Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp: “We zijn de VriendenLoterij en vooral iedereen die meespeelt ontzettend dankbaar voor de extra schenking. Hiermee kunnen we écht het verschil maken voor slachtoffers en nabestaanden van ernstige verkeersongevallen. Want naast een goede eerste opvang, moeten zij ook kunnen rekenen op vervolghulp op maat en verdient hun rechtspositie veel meer aandacht. En dat is precies wat we met TrafVic beogen.”

Hulp verkeersslachtoffers
"Hiermee kunnen we écht het verschil maken voor slachtoffers en nabestaanden van ernstige verkeersongevallen. "
- Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp

Wanneer is TrafVic geslaagd?

Na afronding van TrafVic is er een specialistische en laagdrempelige behandelingsvorm ontwikkeld en wordt dit opgenomen in het reguliere hulpaanbod. Ook geeft de tijdens het project verzamelde kennis voldoende bewijs om te pleiten voor de blijvende verbetering van de rechtspositie van verkeersslachtoffers en nabestaanden. Zodat zij niet onnodig lang gebukt gaan onder praktische problemen, zoals een voortslepend letselschadetraject.

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Hiermee geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter. Het project ‘TrafVic’ van Fonds Slachtofferhulp is hiervan een mooi voorbeeld.”

"Door dit project te steunen hopen wij dat slachtoffers en nabestaanden van ernstige verkeersongevallen lang genoeg de steun kunnen krijgen die helpt hun leven sneller weer op te pakken. "
- Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij

Binnen TrafVic wordt samengewerkt met specialisten op het gebied van rouw- en traumaverwerking van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. Het project neemt naar verwachting zo’n drie jaar in beslag en zal zo snel mogelijk van start gaan.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Speel mee met de VriendenLoterij en steun Fonds Slachtofferhulp

De VriendenLoterij steunt veel organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland. Als u voor Fonds Slachtofferhulp meespeelt is het leuke dat de helft van uw inleg rechtstreeks naar ons gaat! En u maakt elke maand kans op tienduizenden prijzen! Koop nu een lot en word vrienden van Fonds Slachtofferhulp.

Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Samenwerking Vriendenloterij’