Na de beroving komt meneer Niekerk de maand niet door

Noodhulp in Nederland. Is dat echt nodig? Helaas wel. Zo blijkt ook uit het verhaal van meneer Niekerk. Dat meneer Niekerk slachtoffer werd van een beroving, kwam nog eens bovenop de zorgen om de stijgende leef- en energiekosten.


Meneer Niekerk weet precies wat hij kan doen van zijn AOW. Rondkomen is niet makkelijk, maar het lukt. Vandaag kunnen er zelfs Bossche bollen vanaf. Eén voor hem en één voor zijn dochter. Bij de kassa in de supermarkt ontstaat wat tumult, omdat twee jongens hun identiteitskaart niet kunnen tonen, terwijl ze alcohol kopen. Meneer Niekerk heeft niet door dat een derde jongen in de chaos snel zijn pinpas rolt. Twee uur later is zijn volledige aow van zijn bankrekening verdwenen. De paniek bij meneer Niekerk is groot. Hoe moet hij nu boodschappen doen? Waar moet hij deze maand van leven?

Noodhulp in Nederland

Het verhaal van meneer Niekerk is niet uniek. Elk jaar komen duizenden slachtoffers in nood, door wat hen overkomen is. Ze hebben dringend onze hulp nodig. Voor een bijdrage in de energie, om eten te kopen, of een cadeautje voor de (klein)kinderen in de feestmaand. Hiermee krijgen mensen zoals meneer Niekerk nét dat steuntje in de rug om het leven weer op te pakken.

  • * De naam en foto van meneer Niekerk zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wat hem overkomen is, is helaas wel de realiteit.