Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Met achtergrondverhalen, interviews en updates over onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je een aantal artikelen uit het laatste magazine.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

Op een warme augustusnacht staken twee onbekende jongens de scooters voor Sandy’s huis in brand. Al snel sloegen de vlammen over naar het huis, waar Sandy, haar vriend en vier kinderen lagen te slapen. “Dit maak je alleen maar mee in de film. Het was een nachtmerrie.” 

In gesprek met Kelly de Vries

De herinneringen aan haar vader’s werk zijn invoelbaar in het kantoor. De typemachine, waaraan hij schreef over de ontvoeringszaak van Alfred Heineken. De meters dossiers. De foto’s aan de muur. Toch runt Kelly de Vries de Peter R. de Vries Foundation helemaal op haar eigen manier. We gaan met haar in gesprek over het belang om gezien te worden wanneer je slachtoffer of nabestaande bent, of tijd echt heelt en natuurlijk over hoe ze de ‘legacy’ van haar vader recht wil doen met de Foundation.

5 vragen aan... Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is Wethouder Onderwijs, Jeugd (zorg), Armoede en Schuldhulpverlening van Amsterdam. Steeds meer gezinnen kunnen moeilijk rondkomen. De impact hiervan is groot. Door voortdurende geldzorgen kampen veel mensen met stress, mentale problemen, gezondheidsklachten en verlies van sociaal contact. Hoe gaat de gemeente Amsterdam hier mee om? We vragen het wethouder Marjolein Moorman.

3 keer per jaar gratis het magazine ontvangen?

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Zoals online seksueel misbruik, rouw en noodhulp. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ben je benieuwd naar de verhalen van slachtoffers en nabestaanden? Vraag het magazine gratis aan.