Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Met achtergrondverhalen, interviews en updates over onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je een aantal artikelen uit het laatste magazine.
Spieren aan het werk, hoofd leeg. Dan is Marco Strijker in zijn element. De afgelopen tijd heeft hij het enorm druk gehad met het promoten van zijn boek ‘Niemand die omkijkt’ over de jarenlange mishandeling door zijn vader. In de boulderhal komt hij even tot rust.
Wanneer een kind het thuis moeilijk heeft, is school dé plek waar het zich veilig en gezien moet voelen. Voor de bekendste schooldirecteur van Nederland is dit een dagelijkse missie. We gaan in gesprek met Eric van ’t Zelfde, directeur van het tv-programma Dream School.
Irma Hein werkt als kinder- en jeugdpsychiater bij Levvel, daarnaast doet zij vanuit het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC-UvA) onderzoek naar het ontwikkelen van effectieve behandelingen voor kinderen die kindermishandeling hebben meegemaakt. Ze vertelt over het onderzoek en over waarom dit onderzoek zo belangrijk is.
Daders van kindermishandeling die zelf ook in hun jeugd slachtoffers zijn geweest, is dat een excuus of niet? Wij vroegen het expert Pauline Aarten.
Hilbert Bredemeijer (39 jaar), wethouder Onderwijs, Werk, Jeugd en Sport van de Gemeente Den Haag. Als wethouder Jeugd reflecteert Hilbert Bredemeijer op de aanpak kindermishandeling en de uitdagingen voor gemeenten.
Kind en trauma. Twee woorden die niet bij elkaar lijken te passen. Toch komt het relatief vaak voor dat een kind vastloopt. Mees, de zoon van Marit, kreeg na een moeilijke start in zijn leven ook last van hechtingsproblematiek en een posttraumatische stress stoornis. Marit en haar man besluiten dat het probleem niet alleen van Mees is, maar dat ze samen de leeuw in de bek gaan kijken.