Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine valt drie keer per jaar bij onze donateurs en samenwerkingspartners op de mat. De verhalen in het magazine laten zien hoe we samen het verschil maken voor slachtoffers in Nederland.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met je?’ lees je hoe het met slachtoffers en nabestaanden gaat, nu het trauma al een tijdje achter hen ligt. In deze editie het verhaal van Wanda en Jacques Beemsterboer. Hun dochter Nadine werd in 2006 door haar ex-vriend om het leven gebracht.

Onderzoek

De afgelopen jaren is er veel verbeterd voor slachtoffers van criminaliteit. Maar werkt het in de praktijk ook net zo goed als op papier. Daar laten we onderzoek naar doen door het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Hier lees je de meest actuele resultaten van het onderzoek ‘Slachtofferrechten: papier en praktijk”.

Jurgens verhaal

Van slachtoffer naar pleger naar ervaringsdeskundige. Als je het snel zegt, lijkt het een éénrichtingsweg die Jurgen Damen sinds zijn vroege jeugd heeft afgelegd. Maar niets is minder waar. Het was juist een bijzonder grillige weg met veel kronkels en keerpunten voordat Jurgen de littekens uit zijn jeugd kon accepteren. Nu zet hij zich in als hulpverlener voor lotgenoten.

5 vragen aan Maarten Groothuijzen

Met een achtergrond als officier van justitie weet u als geen ander hoe het er in de rechtspraktijk aan toe gaat. Wat vindt u van de rechtspositie van slachtoffers en nabestaanden van ernstige geweldsmisdrijven? Deze en meer vragen stelden wij aan Maarten Groothuijzen. Lid van de D66-fractie in de Tweede Kamer.

Rechten van slachtoffers

Misschien ben je zelf slachtoffer van een misdrijf of ken je iemand in je omgeving die een geweldsdelict heeft meegemaakt. Ieder jaar weer krijgen in Nederland ruim 200.000 mensen te maken met een vorm van geweld.

Getekend

Getekend – sporen van kindermishandeling is een project dat op een creatieve en toegankelijke manier aandacht besteedt aan kindermishandeling. In november zond de EO de bijbehorende documentaire uit, waarin kunstenaar Herman van Hoogdalem elke aflevering een slachtoffer tekent. Jurgen werkte mee aan het programma. Bekijk de aflevering over het verhaal van Jurgen terug.

Wil je het Magazine ook thuis ontvangen?

  • Vul de je gegevens in en ontvang het Magazine drie keer per jaar gratis in de brievenbus.