Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine valt drie keer per jaar bij onze donateurs en samenwerkingspartners op de mat. De verhalen in het magazine laten zien hoe we samen het verschil maken voor slachtoffers in Nederland.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met je?’ lees je hoe het met slachtoffers en nabestaanden gaat, nu het trauma al een tijdje achter hen ligt. In deze editie het verhaal van Stijn en Legien. Met hun project Samen Helen onderzoeken zij wat partners nodig hebben wanneer één of beiden seksueel misbruik hebben meegemaakt.

Het verhaal van Olcay

Wat als je leraar de moeite had genomen om te vragen hoe het ging? Als je buurvrouw je naar binnen had gevraagd? Wat als je niet zo alleen had gestaan in de nachtmerrie van je jeugd? Presentatrice, programmamaker en zakenvrouw Olcay Gulsen kijkt liever niet op die manier terug naar haar jeugd, waar huiselijk geweld een grote stempel op drukte.

Onderzoek

In het meerjarig onderzoek Victims in Modern Society doen we onderzoek naar het belang van sociale steun voor een slachtoffer. Dit doen we in samenwerking met dr. Peter van der Velden en Centerdata. In deze rubriek vertelt Peter van der Velden over de meerwaarde van het onderzoek.

5 vragen aan

Ismet Bingöl is gemeenteraadslid voor het CDA in Den Haag en oprichter van de bewonersorganisatie ‘De Paraplu’ in de Haagse Schilderswijk. Succesvolle sociale steun: een logisch gevolg van de smeltkroes aan culturen? Of vergt het stevige inspanningen vanuit de wijk en politiek?

10 tips voor sociale steun

Wanneer iemand uit je naaste omgeving een traumatische gebeurtenis meemaakt, is het niet altijd makkelijk om die persoon te steunen. Mogelijk zit je vol vragen als: “Zal ik er wel weer over beginnen?” en “Wat moet ik zeggen?”. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Lees het Magazine digitaal

Lees hier de laatst verschenen editie van het Fonds Slachtofferhulp Magazine digitaal.

Magazine september 2021

Bekijk hier voorgaande edities:

Magazine april 2021
Magazine december 2020
Magazine augustus 2020
Magazine mei 2020

 

Wil je het Magazine ook thuis ontvangen?

  • Vul de je gegevens in en ontvang het Magazine drie keer per jaar gratis in de brievenbus.