Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine valt drie keer per jaar bij onze donateurs en samenwerkingspartners op de mat. De verhalen in het magazine laten zien hoe we samen het verschil maken voor slachtoffers in Nederland.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Onderzoek

In de rubriek ‘Onderzoek’ lees je over onze onderzoeksprojecten om de hulpverlening aan slachtoffers te verbeteren. In deze editie lees je over het onderzoeksproject ‘Interventie herstellen na online seksueel geweld’.

Hoe gaat het nu met je?

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met je?’ lees je hoe het met slachtoffers en nabestaanden gaat, nu het trauma al een tijdje achter hen ligt. In deze editie het verhaal van de familie Molenaar. Dochter Stephanie is slachtoffer van online seksueel geweld.

Helen door te delen

Strong like a fighter. Zo noemt Kenza (25) haar online platform waar ze open en eerlijk vertelt over haar traumaverwerking, na jarenlang seksueel misbruik. Haar 17.000 volgers zien haar op goede en op slechte momenten. Door haar ervaringen te delen helpt Kenza zichzelf en hoopt ze ook lotgenoten te inspireren.

Achter de schermen

In het magazine is een uitgebreid interview te lezen met Kenza. Zij is oprichter van het online platform Strong like a fighter waar ze open en eerlijk vertelt over haar traumaverwerking, na jarenlang seksueel misbruik. Kenza is voor het magazine gefotografeerd door Joshua Rood. Neem een kijkje achter de schermen bij deze fotoshoot.

Online seksueel geweld: wat is dat?

Stel je eens voor: je bent verliefd en je stuurt je flirt een naaktfoto van jezelf. Een week later zijn jouw foto’s gedeeld met de hele school. Online seksueel geweld heeft een grote impact op het leven van jongeren. Er zijn verschillende vormen van online seksueel geweld. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Dicht bij huis

In het boek ‘Dicht bij huis’ delen psycholoog Iva Bicanic en advocaat Richard Korver hun ervaringen uit de praktijk van seksueel misbruik: Wat kun je doen of beter laten in de begeleiding van het kind? Hoe ga je om met het geschonden vertrouwen? Wat doe je met je schuldgevoel, met woede? Wie licht je wel in en wie niet? Wat als het misbruik in de familiesfeer plaats vond? Moet je aangifte doen of niet? En: wordt het leven ooit weer normaal? Een boek om aan te bevelen aan ouders en kinderen die dit meemaken.

5 vragen aan Niels van den Berge

Uit cijfers blijkt dat online seksueel geweld steeds vaker voorkomt. Wat wil GroenLinks doen om dit te stoppen? Deze en meer vragen stelden wij aan Niels van den Berge. Lid van de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer.

Wil je het Magazine ook thuis ontvangen?

  • Vul de je gegevens in en ontvang het Magazine drie keer per jaar gratis in de brievenbus.