Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Met achtergrondverhalen, interviews en updates over onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je een aantal artikelen uit het laatste magazine.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

In gesprek met MEAU

Meau Hewitt, beter bekend als MEAU, maakt naam met gevoelige persoonlijke Nederlandstalige nummers. Opnieuw weet ze mensen te raken met haar nummer ‘Stukje van mij’ over online shaming. Voor het maken van dit nummer ging ze samen met Fonds Slachtofferhulp in gesprek met jonge slachtoffers die dit hebben meegemaakt. “Het was spannend om dit nummer te maken, het is heel emotioneel beladen.”

Hoe gaat het nu met je?

Thuis met haar hondje altijd in de buurt, is Anita Suuroverste in haar element. Terwijl ‘thuis’ in haar jeugd een verdrietig onderwerp was. Anita was één van de 15.000 Nederlandse meisjes die tussen 1860 en 1978 in een instelling van de katholieke kloostergemeenschap ‘de Goede Herder’ werd geplaatst. Met dwangarbeid, isoleercellen en stigmatisering stond de instelling ver van alles wat leek op een thuis.

5 vragen aan... Margrite Kalverboer

Als het gezicht van de Kinderombudsman helpt Margrite Kalverboer kinderen en jongeren om voor hun rechten op te komen. De organisatie weet als geen ander hoe je mét en niet over deze jonge doelgroep praat.

Durf seksueel misbruik te zien

In iedere basisschoolklas zitten gemiddeld twee kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Een zwaar geheim dat deze kinderen met zich meedragen. Met de campagne ‘Durf te zien’ maakt Mandy Sleijpen, directeur van Stichting Wij zijn M, zich hard voor een maatschappij die niet wegkijkt.

Onderzoek: rouwmeter voor kinderen

Het is moeilijk om te zien hoe rouw verloopt bij een kind dat een dierbare is verloren. Vaak laten ze niet veel zien. Ze spelen, ze lachen en doen er alles aan om hun ouder(s) niet te belasten. Veel ouders en verzorgers vragen zich dan ook af of het wel goed gaat en wat ze kunnen doen. Hiervoor hebben we een rouwmeter ontwikkeld voor kinderen. Postdoctoraal onderzoeker Lonneke Lenferink vertelt hoe deze rouwmeter tot stand is gekomen.

3 keer per jaar gratis het magazine ontvangen?

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Zoals online seksueel misbruik, rouw en noodhulp. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ben je benieuwd naar de verhalen van slachtoffers en nabestaanden? Vraag het magazine gratis aan.