Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Met achtergrondverhalen, interviews en updates over onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je een aantal artikelen uit het laatste magazine.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met je?’ lees je hoe het met slachtoffers en nabestaanden gaat, nu het trauma al een tijdje achter hen ligt. In deze editie het verhaal van theatermaker Wendy. Ze verloor haar vader door een verkeersongeval.

Het verhaal van Esther

Na een ouderavond werd Esther Perfors (45) op een regenachtige donderdagavond in 2019 aangereden door een WhatsAppende automobilist. “Het is de avond die mijn leven en dat van mijn gezin voorgoed veranderde.”

Onderzoek

Jaarlijks verliezen honderden kinderen een dierbare als gevolg van een verkeersongeval. Welke rouwklachten ervaren deze kinderen en welke hulp sluit het beste aan bij hun behoeften? We vragen het onderzoeker Iris van Dijk.

5 vragen aan Martin Damen

Hoe kansrijk zijn de maatregelen die moeten voorkomen dat veelplegers in het verkeer opnieuw de fout in gaan? En hoe zit het bijvoorbeeld met de privacy van een veelpleger? Dit en meer vroegen we Martin Damen, directeur van de SWOV.

3 keer per jaar gratis het magazine ontvangen?

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Zoals online seksueel misbruik, rouw en noodhulp. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ben je benieuwd naar de verhalen van slachtoffers en nabestaanden? Vraag het magazine gratis aan.