Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Met achtergrondverhalen, interviews en updates over onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je een aantal artikelen uit het laatste magazine.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

Spieren aan het werk, hoofd leeg. Dan is Marco Strijker in zijn element. De afgelopen tijd heeft hij het enorm druk gehad met het promoten van zijn boek ‘Niemand die omkijkt’ over de jarenlange mishandeling door zijn vader. In de boulderhal komt hij even tot rust.

In gesprek met Eric van 't Zelfde

Wanneer een kind het thuis moeilijk heeft, is school dé plek waar het zich veilig en gezien moet voelen. Voor de bekendste schooldirecteur van Nederland is dit een dagelijkse missie. We gaan in gesprek met Eric van ’t Zelfde, directeur van het tv-programma Dream School.

Onderzoek

Irma Hein werkt als kinder- en jeugdpsychiater bij Levvel, daarnaast doet zij vanuit het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC-UvA) onderzoek naar het ontwikkelen van effectieve behandelingen voor kinderen die kindermishandeling hebben meegemaakt. Ze vertelt over het onderzoek en over waarom dit onderzoek zo belangrijk is.

Vraag het de expert

Daders van kindermishandeling die zelf ook in hun jeugd slachtoffers zijn geweest, is dat een excuus of niet? Wij vroegen het expert Pauline Aarten.

5 vragen aan... Hilbert Bredemeijer

Hilbert Bredemeijer (39 jaar), wethouder Onderwijs, Werk, Jeugd en Sport van de Gemeente Den Haag. Als wethouder Jeugd reflecteert Hilbert Bredemeijer op de aanpak kindermishandeling en de uitdagingen voor gemeenten.

Wat als je kind een trauma heeft?

Kind en trauma. Twee woorden die niet bij elkaar lijken te passen. Toch komt het relatief vaak voor dat een kind vastloopt. Mees, de zoon van Marit, kreeg na een moeilijke start in zijn leven ook last van hechtingsproblematiek en een posttraumatische stress stoornis. Marit en haar man besluiten dat het probleem niet alleen van Mees is, maar dat ze samen de leeuw in de bek gaan kijken.

3 keer per jaar gratis het magazine ontvangen?

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Zoals online seksueel misbruik, rouw en noodhulp. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ben je benieuwd naar de verhalen van slachtoffers en nabestaanden? Vraag het magazine gratis aan.