Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Met achtergrondverhalen, interviews en updates over onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je een aantal artikelen uit het laatste magazine.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

Jitske verbleef veertien maanden lang in een crisisopvanglocatie. Samen met haar drie kinderen was ze destijds het geweld thuis ontvlucht. Via Fonds Slachtofferhulp ontving ze tegoedbonnen om kleding bij Zeeman te kopen. Jitske: “Het gaf me een boost om even zorgeloos de kinderen kleding te kunnen kopen. Het was een lichtpuntje in een donkere periode en die heb je gewoon keihard nodig om door te kunnen.”

Het verhaal van Ferry

We gaan met Bataclan survivor Ferry Zandvliet in gesprek over hoe hij zijn leven positief heeft weten te keren na die, zoals hij het zelf noemt, horrornacht in de Parijse club. “Je bepaalt uiteindelijk zelf of je een slachtoffer bent of een overlever.”

Onderzoek

Je wilt zo snel mogelijk herstellen van die overval, of dat verkeersongeval. Maar financiële zorgen maken het er niet makkelijker op. Niet zo gek, want uit nieuw onderzoek blijkt dat financiële problemen de mentale gezondheid ondermijnen. Is financiële stress dan ook voor slachtoffers een extra belemmering om hun leven weer op te pakken?

5 vragen aan Michiel van Nispen

Elk magazine vragen we een bestuurder of politicus naar hun mening over een thema waar we ons hard voor maken. Dit keer stellen we 5 vragen over de status van armoede in Nederland aan Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid voor de SP. “Ik denk dat een fundamentele herbezinning nodig is van onze samenleving.”

3 keer per jaar gratis het magazine ontvangen?

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Zoals online seksueel misbruik, rouw en noodhulp. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ben je benieuwd naar de verhalen van slachtoffers en nabestaanden? Vraag het magazine gratis aan.