Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine valt drie keer per jaar bij onze donateurs en samenwerkingspartners op de mat. De verhalen in het magazine laten zien hoe we samen het verschil maken voor slachtoffers in Nederland.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met je?’ lees je hoe het met slachtoffers en nabestaanden gaat, nu het trauma al een tijdje achter hen ligt. In deze editie het verhaal van Els Lokker. Els is de weduwe van de doodgeschoten Haagse juwelier Ruud Stratmann.

Het verhaal van Ewout

Voor zijn programma’s loopt hij mee met de politie in de moeilijkste wijken van de randstad, overnacht hij in de beruchtste gevangenissen en verblijft hij in een jeugdkliniek voor jongeren met verslavingen en gedragsproblemen. Ewout Genemans zoekt vaak het randje op en laat zo de kijkers kennismaken met de kwetsbare kanten van de samenleving.

Onderzoek

Wanneer je slachtoffer wordt van een misdrijf of ongeval, kun je te maken krijgen met een opeenstapeling van problemen. Is de hulpverlening hier voldoende op ingericht? Adjunct-directeur Carlo Contino houdt een paar conclusies van het meerjarenonderzoek Victims in Modern Society tegen het licht.

5 vragen aan

Fier is hét landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Bij de locaties van de Veilige Veste kunnen slachtoffers terecht voor een veilige opvang en begeleiding. is er genoeg aandacht voor deze vaak jonge slachtoffers? Dit en meer vragen we aan Linda Terpstra, voorzitter van de Raad van Bestuur van onze partner Fier.

Vraag het Fonds Slachtofferhulp

Een traumatische gebeurtenis zet je leven op de kop. Steeds meer mensen in Nederland proberen hun hoofd boven water te houden met een beneden modaal inkomen. Als er dan iets gebeurt, komen ze vaak acuut in financiële problemen. Elke dag weer wordt er een beroep gedaan op ons Noodhulpfonds. Eenmalige hulp geven aan een slachtoffer. Heeft dat wel zin? Of is het een druppel op een gloeiende plaat?

Noodhulp in Nederland?!

Ik hoor het je denken: ‘Noodhulp in Nederland?! Is dat nou echt nodig?’ Ja dat is het zeker! Iedere dag weer bereiken ons tal van schrijnende verhalen. Mensen die buiten hun schuld om slachtoffer zijn geworden en hierdoor (tijdelijk) de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen of zelfs in acute nood verkeren

Lees het Magazine digitaal

Lees hier de laatst verschenen editie van het Fonds Slachtofferhulp Magazine digitaal.

Bekijk hier voorgaande edities:

Magazine september 2021
Magazine april 2021
Magazine december 2020
Magazine augustus 2020
Magazine mei 2020

 

Wil je het Magazine ook thuis ontvangen?

  • Vul de je gegevens in en ontvang het Magazine drie keer per jaar gratis in de brievenbus.