Magazine

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Middels achtergrondverhalen, interviews en onderzoeken blijf je op de hoogte. Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van slachtoffers en nabestaanden? Of wil je advies vanuit de expertise van het Fonds Slachtofferhulp? Hieronder lees je alle artikelen uit het laatste magazine.


Fonds Slachtofferhulp Magazine

Fonds Slachtofferhulp werkt aan een betere hulpverlening en rechtspositie voor slachtoffers in Nederland. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met wetenschappers, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere samenwerkingspartners. Juist die samenwerking zorgt ervoor dat we kunnen bijdragen aan betere hulp voor slachtoffers. Het Fonds Slachtofferhulp Magazine geeft je een inkijkje in die samenwerking.

Hoe gaat het nu met je?

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met je?’ lees je hoe het met slachtoffers en nabestaanden gaat, nu het trauma al een tijdje achter hen ligt. In deze editie het verhaal van Fleur. Fleur werd op jonge leeftijd seksueel misbruikt.

Het verhaal van Dzifa Kusenuh en Willie Wartaal

Dzifa en Willie maken zich middels het platform WTFFF!? hard voor het online seksueel welzijn van generatie Z. Zo maakten ze onder andere samen een YouTube-serie voor WTFFF!?. Op het platform kan de bezoeker naar verhalen van jongeren luisteren die te maken hebben gehad met online seksueel misbruik.

Onderzoek

De ervaringen van (online) seksueel misbruik worden steeds vaker online gedeeld. Wat zijn de oorzaken en gevolgen hiervan? Lees hier alles over het onderzoek Viral Justice en E-shaming, gepubliceerd door onze onderzoekspartner het NSCR.

5 vragen aan Laura Berghuis

Hoe bespreek je (online) seksueel misbruik met je kind(eren)? En wat doe je wanneer je kind een foto ontvangt, die niet gedeeld had mogen worden? Beleidsmedewerker Laura Berghuis geeft antwoord.

3 keer per jaar gratis het magazine ontvangen?

Het Fonds Slachtofferhulp Magazine staat drie keer per jaar in het teken van een ander thema. Zoals online seksueel misbruik, rouw en noodhulp. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Ben je benieuwd naar de verhalen van slachtoffers en nabestaanden? Vraag het magazine gratis aan.