Save the date! Seminar Persvrijheid en Privacy

Fonds Slachtofferhulp organiseert op 22 februari a.s. een online bijeenkomst over privacy van slachtoffers en nabestaanden in de media. Wil je je aanmelden of op de hoogte gehouden worden, laat je gegevens achter.

Bezoek de slotbijeenkomst op 6 september

Sprekers

Met onder meer Marcel Gelauff (NOS), Victor Schildkamp (AD), minister Franc Weerwind, advocaat Richard Korver en Hans Faber (Namens de Familie).

Onder leiding van Charles Groenhuijsen.

De dialoog vindt plaats met medewerking van o.a. de NVJ, Genootschap van Hoofdredacteuren en de Raad voor de Journalistiek. In een eerder stadium werkten o.a. Hans Nijenhuis (ex-AD), Jildou van Opzeeland (RTL), Rene Hendriks (Regio 15) en Peter R. de Vries mee.

Voor wie?

De online slotbijeenkomst is primair bedoeld voor journalisten en studenten journalistiek, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Toegang is gratis.

Waarom deze bijeenkomst?

In Nederland hebben wij afgesproken hoe we omgaan met verdachten en veroordeelden. Maar hoe gaan we om met de privacy van slachtoffers in de media? Of met de privacy van familieleden van slachtoffers? Van het tonen van een autowrak tot onnodige details over een slachtoffer, de relatie tot de dader, etc. Inmiddels weten we aan de hand van enkele spraakmakende casussen dat de combinatie slachtofferschap en media soms leidt tot ongewenste situaties voor alle betrokkenen. De gedachte is: dat kan beter en dat moet beter….

De slotbijeenkomst

Het seminar stond oorspronkelijk als fysieke bijeenkomst gepland op 6 september. I.v.m. corona hebben we het moeilijke besluit moeten nemen de bijeenkomst uit te stellen en aan te passen naar een online format. Op 22 februari 2022, de Internationale Dag van het Slachtoffer, vindt het online seminar als derde onderdeel plaats. De afsluiting van een project én tegelijk het startpunt van een doorlopende dialoog over het onderwerp privacybescherming bij publicaties in de (social) media.

Meer weten?

Bezoek de website.

Ja, ik meld me graag aan