Seminar uitgesteld en aangepast naar online format

Het seminar dat Fonds Slachtofferhulp op 6 september zou organiseren wordt uitgesteld. De bijeenkomst wordt bovendien online in plaats van fysiek. Een nieuwe datum volgt z.s.m. Wil je op de hoogte gehouden worden, laat je gegevens achter.

Bezoek de slotbijeenkomst op 6 september

Sprekers

Met medewerking van o.a. de NVJ, Genootschap van Hoofdredacteuren en de Raad voor de Journalistiek.

Met onder meer Gert-Jaap Hoekman (NU.nl), Ingrid van Assouw, minister Sander Dekker, Marcel, Gelauff (NOS), Nelleke Stolk, Hans Faber (Namens de Familie) en vele anderen.

In een eerder stadium werkten ook Hans Nijenhuis (ex-AD), Jildou van Opzeeland (RTL), Rene Hendriks (Regio 15) en Peter R. de Vries mee.

Onder leiding van Charles Groenhuijsen.

Voor wie?

De online slotbijeenkomst is primair bedoeld voor journalisten, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Toegang is gratis.

Waarom deze bijeenkomst?

In Nederland hebben wij afgesproken hoe we omgaan met verdachten en veroordeelden. Maar hoe gaan we om met de privacy van slachtoffers in de media? Of met de privacy van familieleden van slachtoffers? Van het tonen van een autowrak tot onnodige details over een slachtoffer, de relatie tot de dader, etc. Inmiddels weten we aan de hand van enkele spraakmakende casussen dat de combinatie slachtofferschap en media soms leidt tot ongewenste situaties voor alle betrokkenen. De gedachte is: dat kan beter en dat moet beter….

De slotbijeenkomst

Het seminar stond oorspronkelijk gepland op 6 september. De coronasituatie laat helaas te weinig ruimte om een fysieke bijeenkomst te organiseren zoals wij die voor ogen hadden. Daarom hebben we het moeilijke besluit moeten nemen de bijeenkomst uit te stellen en aan te passen naar een online format. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Meer weten?

Bezoek de website.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven? Dat kan. Vul dit formulier in.

Ja, blijf graag op de hoogte over het online seminar