Sprekers
Met onder meer Marcel Gelauff (NOS), Kristel van Teeffelen (Trouw), advocaat Richard Korver en Hans Faber (Namens de Familie). Onder leiding van Charles Groenhuijsen.
De dialoog vindt plaats met medewerking van o.a. de NVJ, Genootschap van Hoofdredacteuren en de Raad voor de Journalistiek. In een eerder stadium werkten o.a. Hans Nijenhuis (ex-AD), Jildou van Opzeeland (RTL), Rene Hendriks (Regio 15) en wijlen Peter R. de Vries mee.
Voor wie?
Het online seminar is primair bedoeld voor journalisten en studenten journalistiek, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Toegang is gratis.
Waarom deze bijeenkomst?
In Nederland hebben wij afgesproken hoe we omgaan met verdachten en veroordeelden. Maar hoe gaan we om met de privacy van slachtoffers in de media? Of met de privacy van familieleden van slachtoffers? Van het tonen van een autowrak tot onnodige details over een slachtoffer, de relatie tot de dader, etc. Inmiddels weten we aan de hand van enkele spraakmakende casussen dat de combinatie slachtofferschap en media soms leidt tot ongewenste situaties voor alle betrokkenen. De gedachte is: dat kan beter en dat moet beter…
Maar ook journalisten zelf zien hun privé gegevens steeds vaker online gepubliceerd of worden gefilmd of zelfs gehinderd tijdens hun werkzaamheden. Wat betekent dat voor alle betrokken? Op 22 februari 2022, de Internationale Dag van het Slachtoffer, gaan we met elkaar in gesprek over het respecteren van ieders privacy in de media. De afsluiting van een project én tegelijk het startpunt van een doorlopende dialoog over het onderwerp privacybescherming bij publicaties in de (social) media.
Dinsdag 22 februari 2022
Tijd: 16:00 tot 17:00 uur
Locatie: livestream vanuit de Jaarbeurs Utrecht
Meer weten?
Bezoek de website.