Merkcampagne 2025 - Fonds Slachtofferhulp

Merkcampagne 2025

  • Waarom heeft Fonds Slachtofferhulp een merkcampagne?

    Wat we doen heeft veel impact, maar is helaas niet altijd goed zichtbaar. Structurele verbeteringen voor slachtoffers vragen vaak om lange trajecten. Denk aan de aanpassingen van de nieuwe Zedenwet, waarvoor we vier jaar gestreden hebben. Of het onderzoek naar en de ontwikkeling van een passende rouwbehandeling voor kinderen die een dierbare in het verkeer hebben verloren. Een traject van vijf jaar.

    Om voor een breed publiek inzichtelijk te maken dat we veel bereiken met ons werk achter de schermen, hebben we besloten om dit keer voor de schermen te stappen en te laten zien waar we ons al meer dan 35 jaar onvermoeibaar en onafhankelijk voor inzetten.

  • Waarom wordt er nergens een gironummer vermeld?

    Deze campagne is vooral bedoeld om de naam Fonds Slachtofferhulp bekender te maken. Natuurlijk zijn giften altijd van harte welkom op rekeningnummer NL60INGB0000006700 van Fonds Slachtofferhulp in Den Haag. Of bekijk onze website voor verschillende mogelijkheden om ons te steunen.

  • In de campagne hebben jullie het over kindermishandeling en seksueel geweld. Zijn dat de enige onderwerpen waar jullie je mee bezig houden?

    Nee, zeker niet. We komen ook op voor slachtoffers van verkeersongevallen, milieucriminaliteit, voor nabestaanden na misdrijven en voor de rechten van slachtoffers in het algemeen. Voor de campagne hebben we twee thema’s gekozen die veel mensen direct zullen aanspreken. Meer over wat we doen, vind je hier: Wat doet Fonds Slachtofferhulp?

  • Zijn de mensen op jullie campagnefoto’s echt?

    Bij Fonds Slachtofferhulp delen we echte verhalen om bewustwording te creëren en steun te bieden, maar de privacy en waardigheid van slachtoffers staan altijd voorop. Daarom maken we in onze communicatie regelmatig gebruik van AI-gegenereerde beelden, wanneer mensen niet herkenbaar in beeld willen.

  • Wat bedoelen jullie met kennis van kracht?

    Bij Fonds Slachtofferhulp geloven we niet dat slachtoffers zielig zijn. In tegendeel. We geloven juist in de kracht van mensen. Om te zorgen dat mensen die kracht weer terugkrijgen nadat ze iets vreselijks is overkomen, verzamelen we kennis. Kennis over waar mensen doorheen gaan, waar ze tegenaan lopen, waar ze behoefte aan hebben en wat er wel of niet geregeld is in wet- en regelgeving en uiteindelijk wat de best passende hulp zou zijn. Met die kennis van kracht zorgen we voor structurele verbeteringen voor slachtoffers.

  • Waar kan ik jullie allemaal zien en horen met deze campagne?

    Je kunt onze campagne op verschillende manieren tegenkomen dit jaar. Online, waaronder op social media (Facebook, Instagram, LinkedIn). Op televisie bij de NPO, dat geldt ook voor het terugkijken van programma’s op NPO (video on demand). Ook komen we met een radiospot voorbij op SLAM!, NPO 3FM en Sky Radio, en je hoort over ons in de podcasts Teun & Gijs Vertellen Alles, Kroegpraat en Etenstijd! Daarnaast zijn we op de digitale schermen op NS-station Delft zichtbaar en in de pui van de HEMA in verschillende winkelstraten. En je kunt ons tegenkomen op buitenschermen langs wegen in een aantal gemeentes.