Herdenking vliegramp Tripoli

Vandaag precies tien jaar geleden stortte Afriqiyah Airways-vlucht 771 neer tijdens de landing op de internationale luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli. De vlucht was afkomstig uit Johannesburg en had 104 inzittenden.

Het toestel had elf bemanningsleden aan boord en 93 passagiers, onder wie twee Belgen en 71 Nederlanders. Slechts één persoon, een 9-jarige Nederlandse jongen, overleefde het ongeluk. Het verdriet bij de nabestaanden is ook vandaag de dag enorm. De slachtoffers worden nog iedere dag gemist.

Stichting Vliegramp Tripoli

De Stichting Vliegramp Tripoli in 2011 bij opgericht. De stichting heeft ten doel de lotgenoten van de vliegramp te helpen bij het verwerken, het herdenken van de traumatische ervaring en het behartigen van hun belangen in de meest ruime zin van het woord. De Stichting is meermaals financieel gesteund door Fonds Slachtofferhulp.

Online herdenking

De Stichting organiseert vandaag een online herdenking. De herdenking start op 12 mei om 17:00 uur en is te volgen via https://stichtingvliegramptripoli.nl/herdenking-2020.

Ook op sociale media is er volop aandacht voor de herdenking vliegramp Tripoli. Hiervoor worden de hashtags #10JaarTripoli en #10YearsTripoli gebruikt.