Uw medewerker of collega is slachtoffer geworden?

Is er op je werk iemand slachtoffer geworden van een misdrijf, verkeersongeval of seksueel geweld?
Lees hier hoe jij kunt helpen of raadpleeg samen met je collega’s en werkgever de Slachtofferwijzer.nl.

Help een slachtoffer

Heeft er zich op de werkvloer een incident voorgedaan waarbij iemand slachtoffer is geworden, kijk dan op Direct Hulp wat u kunt doen. Is iemand in uw directe werkomgeving slachtoffer of naasten van een slachtoffer van een misdrijf of (gewelds)incident dan speelt ook u mogelijk een rol in een spoedig herstel of verwerking. De Slachtofferwijzer voor Naasten biedt u inzicht, hulplijnen, achtergrond en ervaringsverhalen die u daarbij kunnen helpen.

Naaste collega van slachtoffer

Afhankelijk van de mate waarin je naast professioneel ook persoonlijk contact hebt met je collega kan een incident jouzelf ook raken. Veel vriendschappen beginnen op de werkvloer. Lees hoe Slachtofferwijzer.nl jou als collega en vriend kan helpen.

Manager van slachtoffer

Als na Direct Hulp de eerste urgentie voorbij is, kunt u de andere collega’s van uw team ondersteunen. Heeft u hiervoor al afspraken gemaakt en voorzieningen getroffen? Mogelijk dat het FSH Bedrijfsfonds u hierbij kan helpen.

Werkgever van slachtoffer

Als na Direct Hulp de eerste urgentie voorbij is, moeten er veel zaken geregeld worden. De Risicowijzer van het FSH Bedrijfsfonds geeft u snel inzicht in waar u als werkgever, ondernemer én medemens rekening mee kunt houden.

Het wegvallen van een collega

Naast persoonlijke betrokkenheid bij het welzijn van je collega krijg je te maken met extra werk, vervanging maar ook vragen uit de omgeving of misschien wel van de media. Slachtofferwijzer.nl en onze Blog kunnen je daarbij helpen.

Collega van naastbetrokkenen

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.

Collega van nabestaanden

Als uw directe collega of medewerker overlijdt als gevolg van een misdrijf, verkeer- of medisch incident dan is ook in de werkomgeving de schok vaak groot. Niet alleen om het persoonlijk verlies maar ook om vragen over impact op het werk, veiligheid en gezondheid. De Risicowijzer van het FSH Bedrijfsfonds heeft checklists die hierbij kunnen helpen.

Seksueel geweld

Ken jij een slachtoffer van seksueel geweld?

Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen.

Geweld

Ken jij een slachtoffer van geweld?

Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen.

Vermissing

Ken jij iemand van wie een dierbare vermist is?

Op SlachtofferWijzer vind je hoe je hem of haar kunt helpen.

Ongeval

Ken jij iemand die te maken heeft gehad met een ongeval?

Op SlachtofferWijzer lees je hoe je hem of haar kunt helpen.

Diefstal

Ken jij iemand die slachtoffer is geworden van een beroving of inbraak?

Op SlachtofferWijzer lees je hoe je hem of haar kunt helpen.