Spaarne Gasthuis

Samenwerkingspartner bij de projecten TrafVic en TrafVic voor kids.


De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. De universiteit vervult een actieve rol in de samenleving en werkt daarbij nauw samen met een groot aantal partners in Nederland. De RUG vormt hiermee een spil in een omvangrijk kennisnetwerk.

Waar onderwijs en onderzoek samenkomen

De universiteit verzorgt onderwijs en onderzoek binnen verschillende vakgebieden. Niet alleen heeft het onderwijs en onderzoek directe maatschappelijke relevantie, ook werken de wetenschappers op grote schaal samen met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. De universiteit bevordert hiermee het debat over wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele vraagstukken en reikt overtuigende perspectieven en verfrissende ideeën aan, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Samenwerking met Fonds Slachtofferhulp

De afgelopen jaren hebben de Rijksuniversiteit Groningen en Fonds Slachtofferhulp verschillende onderzoeken gedaan. Voorbeelden hiervan zijn onderzoek naar psychosociale behoeften van seksueel misbruikte pleegkinderen,

Gezamenlijke projecten