Thema Werkgevers & slachtoffers

Ernstige incidentenResultaten

Al meer dan 25 jaar werkt het Fonds Slachtofferhulp intensief samen met bestuurders, werkgevers en ondernemers om de positie van slachtoffers in de werkomgeving te verbeteren en daarmee de impact op zowel betrokken personen als het bedrijf te mitigeren.
Dit heeft geleid tot een waardevolle kennisbibliotheek (Risicowijzer) en een onafhankelijke bedrijfsanalyse waarmee wij op uw verzoek een intern incident- en casemanagement-protocol ontwikkelen.

Onderzoek Werkgevers en Slachtofferschap

Het Fonds Slachtofferhulp doet jaarlijks onafhankelijk onderzoek naar de mate waarin werkgevers zijn toegerust op slachtofferschap in de onderneming. Niet alleen kan hiermee het herstel van slachtoffers in de werkomgeving worden verbeterd, ook draagt dit bij aan vermindering van ziekteverzuim, personeelskosten en -verloop.
Wilt u meedoen?

Nieuws

Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een PR adviseur. Bekijk de vacature hier!

Nepnieuws en desinformatie wat op social media circuleert over de Week van de Lentekriebels waarbij het lesmateriaal uit zijn context werd getrokken, mogen de belangrijke én positieve boodschap niet overschaduwen. Het leren aangeven van eigen wensen en grenzen en de grenzen van anderen te respecteren als het gaat om seksualiteit is van groot belang. 

Kindermishandeling komt in Nederland veel voor en laat bij de jonge slachtoffers blijvende sporen na. Welke hulp is er voor deze kinderen? En is die hulp voldoende? In een nieuw project werken we samen met gespecialiseerde instellingen aan een nieuwe behandeling voor kinderen die nu in de hulpverlening tussen wal en schip vallen.