Thema Werkgevers & slachtoffers

Ernstige incidentenResultaten

Al meer dan 25 jaar werkt het Fonds Slachtofferhulp intensief samen met bestuurders, werkgevers en ondernemers om de positie van slachtoffers in de werkomgeving te verbeteren en daarmee de impact op zowel betrokken personen als het bedrijf te mitigeren.
Dit heeft geleid tot een waardevolle kennisbibliotheek (Risicowijzer) en een onafhankelijke bedrijfsanalyse waarmee wij op uw verzoek een intern incident- en casemanagement-protocol ontwikkelen.

Onderzoek Werkgevers en Slachtofferschap

Het Fonds Slachtofferhulp doet jaarlijks onafhankelijk onderzoek naar de mate waarin werkgevers zijn toegerust op slachtofferschap in de onderneming. Niet alleen kan hiermee het herstel van slachtoffers in de werkomgeving worden verbeterd, ook draagt dit bij aan vermindering van ziekteverzuim, personeelskosten en -verloop.
Wilt u meedoen?

Nieuws

Het online delen van beeldmateriaal en persoonsgegevens van jonge meiden is een groeiend en ernstig probleem. Het gaat hierbij vaak om seksueel getinte foto’s, maar ook bikinifoto’s en niet seksueel getinte foto’s vallen hieronder. Met name op de messenger-app Telegram wordt er in expose groepen beeldmateriaal gedeeld, waarop haatreacties en bedreigingen volgen.

Naar schatting zijn er in Nederland jaarlijks honderden kinderen die een dierbare verliezen in het verkeer. Hoe kinderen rouwen en wat ze nodig hebben om hun leven weer op te pakken is nog nauwelijks onderzocht. Met het project TrafVic Kids komt daar verandering in. “Het werd tijd dat er een rouwbehandeling speciaal voor kinderen komt”, vindt Carlo Contino, adjunct-directeur van Fonds Slachtofferhulp.