Thema Werkgevers & slachtoffers

Ernstige incidenten



Resultaten

Al meer dan 25 jaar werkt het Fonds Slachtofferhulp intensief samen met bestuurders, werkgevers en ondernemers om de positie van slachtoffers in de werkomgeving te verbeteren en daarmee de impact op zowel betrokken personen als het bedrijf te mitigeren.
Dit heeft geleid tot een waardevolle kennisbibliotheek (Risicowijzer) en een onafhankelijke bedrijfsanalyse waarmee wij op uw verzoek een intern incident- en casemanagement-protocol ontwikkelen.

Onderzoek Werkgevers en Slachtofferschap

Het Fonds Slachtofferhulp doet jaarlijks onafhankelijk onderzoek naar de mate waarin werkgevers zijn toegerust op slachtofferschap in de onderneming. Niet alleen kan hiermee het herstel van slachtoffers in de werkomgeving worden verbeterd, ook draagt dit bij aan vermindering van ziekteverzuim, personeelskosten en -verloop.
Wilt u meedoen?

Nieuws

Een belangrijke stap voorwaarts voor zedenslachtoffers. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet seksuele misdrijven. Deze wet vervangt de oude zedenwet en treedt op 1 juli 2024 in werking.

Busje ramt auto. File na ongeluk. Het zijn bekende krantenkoppen. Maar de vraag is: en de mensen dan? Waar zijn de mensen in de berichtgeving gebleven? Voor het platform Roaddanger doet Eva Kwakman, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoek naar de impact van nieuwsberichten over verkeersongevallen op verkeersslachtoffers en nabestaanden.