Nieuws

Spanninga schenkt jubileumgift van €100.000,- aan Fonds Slachtofferhulp

4 oktober 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: verkeersongevallen | samenwer

Afgelopen woensdag 3 oktober vond het 100-jarig jubileumfeest van Spanninga, fabrikant van fietsverlichting en accessoires, plaats. Tijdens het jubileumfeest heeft Fonds Slachtofferhulp een geweldig bedrag mogen ontvangen voor het verbeteren van de hulp aan verkeersslachtoffers. Erevoorzitter en oprichter van Fonds Slachtofferhulp prof. mr. Pieter van Vollenhoven kreeg uit handen van directeur Feike Spanninga een cheque van maar liefst 100.000,- uitgereikt.

Het verbeteren van de verkeersveiligheid en het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers

Naast het 100-jarig bestaan van Spanninga, was verkeersveiligheid tijdens het jubileumfeest het hoofdthema. Een onderwerp dat zowel Fonds Slachtofferhulp als Spanninga na aan het hart ligt. Tijdens het jubileumfeest zijn er door Feike Spanninga, 3e generatie directeur van Spanninga, en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven een aantal belangrijke onderwerpen aangesneden op het gebied van de verbetering van de verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp sinds de oprichting in 1918

Sinds de oprichting van Spanninga in 1918 is verkeersveiligheid een belangrijk thema.  Uitgebreid onderzoek in nieuwe technieken en consumentenbehoeften hebben gezorgd voor exclusieve producten die het vertrouwen van consumenten hebben gewonnen én de verkeersveiligheid hebben verbeterd. Spanninga wil de verkeersveiligheid in Nederland namelijk verbeteren door de aandacht te vestigen op het belang van goede fietsverlichting. Door fietsverlichting aan een aantal minimale technische eisen te laten voldoen, wil het keurmerk consumenten een wegwijzer bieden in het woud van fietsverlichting.

Feike Spanninga zegt hierover: “Voor ons is het van groot belang dat er meer aandacht komt voor verkeersslachtoffers. Normaliter krijgt de veroorzaker van een ongeluk veel aandacht en wordt het slachtoffer vergeten. Fonds Slachtofferhulp heeft hierin een cruciale verandering teweeggebracht. We zijn er trots op dat we hen kunnen steunen in het veiliger maken van de wereld.”

€ 100.000,- voor  verbeteren hulp verkeersslachtoffers

Reeds twintig jaar mag Fonds Slachtofferhulp het familiebedrijf tot een van haar trouwe sponsoren rekenen. Een waardevolle samenwerking waarmee we over de jaren heen verschil hebben kunnen maken voor verkeersslachtoffers. Het geweldige bedrag van € 100.000,- wordt dan ook geïnvesteerd in het verbeteren van het hulpaanbod voor verkeersslachtoffers en -nabestaanden.

Wilt u ook een verschil maken voor slachtoffers en bent u benieuwd of uw bedrijfsdoelstellingen te verbinden zijn met die van Fonds Slachtofferhulp? Neem hier dan vrijblijvend contact over op met Ivan Arts, coördinator zakelijke markt, via: arts@fondsslachtofferhulp.nl

Geef een reactie