Ook derde dialoogsessie zorgt voor stof tot nadenken

De derde en laatste dialoogsessie van het project Privacy & Persvrijheid ligt achter ons. Ook deze keer leidde de sessie tot de nodige interessante inzichten en een levendige discussie.

Frank Jansen

In deze derde sessie kwam een aantal rollen aan bod die in de eerste twee sessies nog afwezig waren, namelijk twee familierechercheurs en een Officier van Justitie. Het gezelschap werd aangevuld met een hoofdredacteur en een media-adviseur.

Ook deze keer wisselde het 5-koppige gezelschap onder leiding van Charles Groenhuijsen van gedachten via Zoom. Ruim twee uur lang kwam van alles aan bod, van het houden van regie, het leveren van maatwerk, de positieve rol die media soms spelen bij grote zaken tot de wil van slachtoffers om wel of niet met de media de praten en gevolgen daarvan.

Sprekende voorbeelden, zowel bekende als onbekende, hielpen om de discussie levendig en concreet te maken. Eens te meer werd duidelijk hoe moeilijk het soms is om de juiste keuzes te maken.

Vervolg

Met deze derde dialoogsessie is fase één van het project afgerond. Dat betekent dat we binnenkort starten met de twee digitale mediacafés. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws hierover of schrijf je in voor onze emailnieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte!

Blijf op de hoogte

  • Blijf op de hoogte van dit project.