Met een klein gebaar een grote impact maken

Door het kopen van een product op handwerkmarkt.nl gaat een klein deel van de winst naar Fonds Slachtofferhulp. We spraken oprichter Nicole van Beveren hierover. Benieuwd hoe ook jij het verschil kunt maken voor slachtoffers?


‘’Waarom moeilijk doen als het samen kan’’. Dit is het motto van Nicole van Beveren (23), oprichter van www.handwerkmarkt.nl. Op handwerkmarkt.nl kan iedereen zijn of haar handgemaakte producten verkopen. Een soort Marktplaats.nl, maar dan speciaal voor handgemaakte producten. Naast de unieke eigenschappen van de producten biedt het platform een grote meerwaarde: de makers kunnen (een deel van) de winst aan het goede doel doneren. Ook Fonds Slachtofferhulp staat vermeld op het goede doelen platform van handwerkmarkt.nl. En daar zijn wij natuurlijk enorm dankbaar voor en trots op. Wij spraken Nicole hierover.

‘’Er treedt zo’n mooie kruisbestuiving op tussen de mensen die handgemaakte producten maken en de goede doelen’’

Nicole geeft aan dat ze niet alleen wil dat zij blij wordt van het succes van handwerkmarkt.nl, maar ook de mensen waarmee zij samenwerkt. Met haar onderneming wil ze de liefde voor handgemaakte producten terugbrengen in Nederland en bijdragen aan de maatschappij. Hierin vond ze de samenwerking met goede doelen. Nicole vertelt hierover:

’’Vanaf het begin heb ik mij afgevraagd hoe ik handwerktmarkt.nl kan laten aansluiten op mijn manier van ondernemen. Ik ging in gesprek met mensen die handgemaakte producten maken. Velen vertelden mij producten te maken voor het goede doel. In september 2019 is handwerkmarkt.nl gelanceerd en toen ben ik direct gestart met het goede doelen platform. Je ziet nu zo’n mooie kruisbestuiving ontstaan tussen de mensen die handgemaakte producten maken en de goede doelen. Je merkt dat verkopers en kopers écht in contact komen met de goede doelen en de projecten die zij doen. Tegelijkertijd komen steeds meer mensen in contact met de persoonlijke en unieke boodschap van handgemaakte producten en de bijzondere makers die hierachter schuil gaan. Daar zit voor mij de meerwaarde in. Al voordat handwerkmarkt.nl bestond, wist ik dat ik dit met het platform wilde bereiken.’’

‘’Het idee is dat je anderen op een heel simpele manier blij kunt maken. Met een beetje hulp of een cadeautje’’

De visie van Nicole sluit goed aan bij die van Fonds Slachtofferhulp. Dat je een ander met een klein of groot persoonlijk gebaar blij kunt maken; een helpende hand, een klein cadeautje of een blijk van medeleven:

‘Van jongs af aan was ik bezig met het maken van kleine cadeautjes voor mensen. Niet om een reden, maar gewoon om mensen blij te maken. Toen ik op het idee kwam voor het goede doelen platform wist ik dat dit bij mij past. Dat je met een klein, persoonlijk gebaar mensen blij kunt maken, of iemand kunt helpen.’’

‘’Je kunt makkelijker dan je denkt met iets kleins een grote impact maken’’

‘’De maatschappij wordt steeds individualistischer. We gaan steeds meer online en alles wordt massaal geproduceerd. Met handwerkmarkt.nl kan ik dit een klein beetje terugbrengen. Naar de lokale makers. Naar de mensen achter de producten. Op handwerktmarkt.nl hebben mensen weer persoonlijk contact met de makers. Met de goede doelen.

Er zijn denk ik veel mensen die niet beseffen hoe enorm veel prachtige projecten er worden uitgevoerd door goede doelen om Nederland voor iedereen iets mooier te maken. Zo kan je samen met hen, met iets kleins, een grote impact maken.’’