Nieuws

Magazine HulpPost april 2018

24 april 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: HulpPost

Vandaag ontvangen donateurs ons magazine HulpPost thuis. Wij informeren u in ons magazine over onze werkzaamheden op het gebied van slachtofferschap en slachtofferhulpverlening. De HulpPost kunt u hier ook digitaal lezen.

In deze editie van de HulpPost spreken we met strafrechtadvocaat Richard Korver over het tienjarig bestaan van het Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers (LANGZS) en de rechtspositie van slachtoffers. Verder in deze HulpPost, een interview met Jan van Kleeff. We spreken Jan van Kleeff over zijn rechten als nabestaande en zijn rol als bestuursvoorzitter van de Federatie Nabestaanden Geweldsslachtoffers (FNG).

In een openhartig interview met Fleur van der Bij vertelt Fleur over haar zusje, die op twaalfjarige leeftijd om het leven kwam bij een tragisch verkeersongeval. Bijna twintig jaar later schreef Fleur haar eerste boek ‘De Nijl in mij’, waarmee het verdriet om haar zusje aan de oppervlakte kwam.

Tot slot leest u in een interview met Lonneke Lenferink over haar promotieonderzoek ‘Leven met een vermissing’, en hoe dit onderzoek kan leiden tot een betere behandeling van mensen van wie een geliefde vermist is geraakt.

 

Geef een reactie