Nieuws

Jubileum Fonds Slachtofferhulp: 30 jaar in mijlpalen

26 september 2019

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Fonds Slachtofferhulp bestaat 30 jaar! Tijdens onze jubileumviering op 27 september a.s. staan we stil bij wat we hebben kunnen bereiken voor slachtoffers en nabestaanden. Ook lanceren we onze vernieuwde en uitgebreide Slachtofferwijzer.nl. In dit artikel alvast een kleine terug- en vooruitblik.

In een maatschappij die niet kan voorkomen dat er slachtoffers vallen, is het belangrijk dat vanuit diezelfde maatschappij een helpende hand wordt gereikt.

Met die gedachte richtte prof. mr. Pieter van Vollenhoven 30 jaar geleden Fonds Slachtofferhulp op, samen met de ANWB, de NVVF en de landelijke organisatie voor slachtoffers. Diezelfde gedachte is nog steeds springlevend in al ons denken en doen. Zo kunnen slachtoffers en nabestaanden al 30 jaar rekenen op onze steun.

Mijlpalen

We doen dit natuurlijk niet alleen. Dankzij de enorme betrokkenheid van onze donateurs en sponsoren en de inzet van hulpverleners, overheidsdiensten, wetenschappers en politici kunnen wij ons dag in dag uit sterk maken voor slachtoffers. Met resultaat! De oprichting van het Noodhulpfonds, de uitrol van het Centrum Seksueel Geweld en recentelijk de nieuwe wetgeving waarmee roekeloos rijgedrag harder wordt bestraft. Zo maar een greep uit de mijlpalen die we in 30 jaar hebben bereikt.

Steun door naasten

Toch blijft onze steun ook in de toekomst nog hard nodig. Om écht een verschil te maken voor slachtoffers, spelen we zo veel mogelijk in op de behoeften. Zo blijkt uit onderzoek dat veel mensen na een traumatische ervaring grote behoefte hebben aan steun uit hun directe omgeving. Alleen weten naasten niet altijd hoe ze dat moeten aanpakken. Tijdens onze jubileumviering op 27 september a.s. lanceren we onze vernieuwde website SlachtofferWijzer.nl, die we hebben uitgebreid met praktische tips en betrouwbare informatie voor naasten van slachtoffers.

 

Klik hieronder op onze tijdlijn '30 jaar in mijlpalen'

Tijdlijn 30 jaar Fonds Slachtofferhulp

Geef een reactie