Fonds Slachtofferhulp op tv bij Call2Action

Ben je ook zo onder de indruk van het verhaal van Stephanie in het RTL4 programma Call2Action? Steun dan ook slachtoffers van online seksueel geweld.


Gepubliceerd op

In de uitzending van het RTL4 programma Call2Action staat één van onze belangrijkste thema’s centraal:  online seksueel geweld. Een fenomeen dat helaas steeds vaker voorkomt en waar de hulpverlening tekort schiet. Presentatrice en model Kim Kötter ontmoet de jonge Stephanie, die slachtoffer is geworden van online seksueel geweld.

De afgelopen jaren vond een explosieve groei plaats van kinderen en jongeren die slachtoffer worden van online seksueel geweld. Ze worden bijvoorbeeld afgeperst met naaktfoto’s van zichzelf of ondervinden de heftige gevolgen van de verspreiding van seksueel getinte foto’s of video’s. Deskundigheid en ervaren hulpverlening op dit gebied is er nog nauwelijks. Terwijl het meemaken van online seksueel geweld vaak ernstige (psychische) klachten geeft.

Sterk voor slachtoffers van online seksueel geweld

Fonds Slachtofferhulp gelooft in de kracht van mensen. We helpen slachtoffers van online seksueel geweld hun kracht te hervinden. Hoe? We komen op voor hun rechten, ontwikkelen de best passende hulpverlening en geven praktische hulp. Wij maken ons sterk voor slachtoffers van seksueel geweld. Jij ook? Word nu donateur en ontvang gratis het boekje Nee is oké ter waarde van € 7,50.

 

Call2Action gemist?

Bekijk de volledige aflevering van Call2Action hieronder terug.

Word ook donateur!

Word donateur en steun ook slachtoffers van (online) seksueel geweld. Met jouw bijdrage kan de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Nederland worden verbeterd. Je steunt slachtoffers al voor € 3  per maand.

Steun slachtoffers van seksueel geweld

Nieuws en updates

Nepnieuws en desinformatie wat op social media circuleert over de Week van de Lentekriebels waarbij het lesmateriaal uit zijn context werd getrokken, mogen de belangrijke én positieve boodschap niet overschaduwen. Het leren aangeven van eigen wensen en grenzen en de grenzen van anderen te respecteren als het gaat om seksualiteit is van groot belang. 

Het is het grote schrikbeeld van elke ouder: je kind wordt seksueel misbruikt met beeldmateriaal. Het gebeurt steeds vaker en ook in de media is er steeds meer aandacht voor. En wat betekent het eigenlijk als je kind wordt afgeperst met naaktfoto’s?

Ondanks dat veel werkgevers aan de weg timmeren om een veilig werkklimaat te creëren, is het vaak ook een zoektocht: hoe zorg je ervoor dat er een structurele cultuurverandering plaatsvindt binnen je organisatie? Zodat grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer geen kans meer krijgt. En wat kun je doen als naaste of collega van een slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag?