Fonds Slachtofferhulp op tv bij Call2Action

Ben je ook zo onder de indruk van het verhaal van Stephanie in het RTL4 programma Call2Action? Steun dan ook slachtoffers van online seksueel geweld.


Gepubliceerd op

In de uitzending van het RTL4 programma Call2Action staat één van onze belangrijkste thema’s centraal:  online seksueel geweld. Een fenomeen dat helaas steeds vaker voorkomt en waar de hulpverlening tekort schiet. Presentatrice en model Kim Kötter ontmoet de jonge Stephanie, die slachtoffer is geworden van online seksueel geweld.

De afgelopen jaren vond een explosieve groei plaats van kinderen en jongeren die slachtoffer worden van online seksueel geweld. Ze worden bijvoorbeeld afgeperst met naaktfoto’s van zichzelf of ondervinden de heftige gevolgen van de verspreiding van seksueel getinte foto’s of video’s. Deskundigheid en ervaren hulpverlening op dit gebied is er nog nauwelijks. Terwijl het meemaken van online seksueel geweld vaak ernstige (psychische) klachten geeft.

Sterk voor slachtoffers van online seksueel geweld

Fonds Slachtofferhulp gelooft in de kracht van mensen. We helpen slachtoffers van online seksueel geweld hun kracht te hervinden. Hoe? We komen op voor hun rechten, ontwikkelen de best passende hulpverlening en geven praktische hulp. Wij maken ons sterk voor slachtoffers van seksueel geweld. Jij ook? Word nu donateur en ontvang gratis het boekje Nee is oké ter waarde van € 7,50.

 

Call2Action gemist?

Bekijk de volledige aflevering van Call2Action hieronder terug.

Word ook donateur!

Word donateur en steun ook slachtoffers van (online) seksueel geweld. Met jouw bijdrage kan de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Nederland worden verbeterd. Je steunt slachtoffers al voor € 3  per maand.

Steun slachtoffers van seksueel geweld

Nieuws en updates

Het is de meesten niet ontgaan: de recente rechtszaak tegen een bekende Nederlandse acteur, voor het online seksueel misbruiken van drie minderjarige meisjes. De acteur is veroordeeld tot drie maanden celstraf (waarvan twee voorwaardelijk) en 240 uur werkstraf. De rechter benadrukt hoe dapper het is dat de drie jonge slachtoffers zich uitspreken. In dit artikel lees je wat slachtoffers tegenhoudt in het vertellen over online seksueel misbruik.

Thomas Garrod-Pullar is oprichter van Stichting Men as Well. Fonds Slachtofferhulp steunt Men as Well in haar doelstellingen. Thomas: ‘’We creëren onder andere bewustwording over seksueel geweld tegen mannen en doen er alles aan om de gemeenschap veiliger te maken.’’ Lees hier het interview.