Fonds Slachtofferhulp op tv bij Call2Action

Ben je ook zo onder de indruk van het verhaal van Stephanie in het RTL4 programma Call2Action? Steun dan ook slachtoffers van online seksueel geweld.


In de uitzending van het RTL4 programma Call2Action staat één van onze belangrijkste thema’s centraal:  online seksueel geweld. Een fenomeen dat helaas steeds vaker voorkomt en waar de hulpverlening tekort schiet. Presentatrice en model Kim Kötter ontmoet de jonge Stephanie, die slachtoffer is geworden van online seksueel geweld.

De afgelopen jaren vond een explosieve groei plaats van kinderen en jongeren die slachtoffer worden van online seksueel geweld. Ze worden bijvoorbeeld afgeperst met naaktfoto’s van zichzelf of ondervinden de heftige gevolgen van de verspreiding van seksueel getinte foto’s of video’s. Deskundigheid en ervaren hulpverlening op dit gebied is er nog nauwelijks. Terwijl het meemaken van online seksueel geweld vaak ernstige (psychische) klachten geeft.

Sterk voor slachtoffers van online seksueel geweld

Fonds Slachtofferhulp gelooft in de kracht van mensen. We helpen slachtoffers van online seksueel geweld hun kracht te hervinden. Hoe? We komen op voor hun rechten, ontwikkelen de best passende hulpverlening en geven praktische hulp. Wij maken ons sterk voor slachtoffers van seksueel geweld. Jij ook? Word nu donateur en ontvang gratis het boekje Nee is oké ter waarde van € 7,50.

 

Call2Action gemist?

Bekijk de volledige aflevering van Call2Action hieronder terug.

Word ook donateur!

Word donateur en steun ook slachtoffers van (online) seksueel geweld. Met jouw bijdrage kan de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Nederland worden verbeterd. Je steunt slachtoffers al voor € 3  per maand.

Steun slachtoffers van seksueel geweld

Nieuws en updates

Over slachtoffers heeft ze het liever niet, eerder over jongeren die het ook is overkomen: ongewenste sexting, sextortion, exposen. In de aanloop naar de lancering van ons online platform www.wtfff.nl voor en door jongeren, spraken wij Arda Gerkens (directeur bestuurden van het EOKM) over het belang van het veranderen van het heersende beeld van online seksueel misbruik.

Inmiddels meer dan vijf jaar geleden barstte de #MeToo-beweging los. De term zorgde voor veel aandacht rondom seksueel misbruik en geweld. Ook in Nederland, waarbij het recente The Voice-schandaal nog eens extra olie op het vuur gooide. Hoe is de beweging ook alweer ontstaan? Waar staan we nu? En wat heeft het ons in Nederland opgeleverd?