Fonds Slachtofferhulp op tv bij Call2Action

Ben je ook zo onder de indruk van het verhaal van Stephanie in het RTL4 programma Call2Action? Steun dan ook slachtoffers van online seksueel geweld.


Gepubliceerd op

In de uitzending van het RTL4 programma Call2Action staat één van onze belangrijkste thema’s centraal:  online seksueel geweld. Een fenomeen dat helaas steeds vaker voorkomt en waar de hulpverlening tekort schiet. Presentatrice en model Kim Kötter ontmoet de jonge Stephanie, die slachtoffer is geworden van online seksueel geweld.

De afgelopen jaren vond een explosieve groei plaats van kinderen en jongeren die slachtoffer worden van online seksueel geweld. Ze worden bijvoorbeeld afgeperst met naaktfoto’s van zichzelf of ondervinden de heftige gevolgen van de verspreiding van seksueel getinte foto’s of video’s. Deskundigheid en ervaren hulpverlening op dit gebied is er nog nauwelijks. Terwijl het meemaken van online seksueel geweld vaak ernstige (psychische) klachten geeft.

Sterk voor slachtoffers van online seksueel geweld

Fonds Slachtofferhulp gelooft in de kracht van mensen. We helpen slachtoffers van online seksueel geweld hun kracht te hervinden. Hoe? We komen op voor hun rechten, ontwikkelen de best passende hulpverlening en geven praktische hulp. Wij maken ons sterk voor slachtoffers van seksueel geweld. Jij ook? Word nu donateur en ontvang gratis het boekje Nee is oké ter waarde van € 7,50.

 

Call2Action gemist?

Bekijk de volledige aflevering van Call2Action hieronder terug.

Word ook donateur!

Word donateur en steun ook slachtoffers van (online) seksueel geweld. Met jouw bijdrage kan de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in Nederland worden verbeterd. Je steunt slachtoffers al voor € 3  per maand.

Steun slachtoffers van seksueel geweld

Nieuws en updates

Het online delen van beeldmateriaal en persoonsgegevens van jonge meiden is een groeiend en ernstig probleem. Het gaat hierbij vaak om seksueel getinte foto’s, maar ook bikinifoto’s en niet seksueel getinte foto’s vallen hieronder. Met name op de messenger-app Telegram wordt er in expose groepen beeldmateriaal gedeeld, waarop haatreacties en bedreigingen volgen.

De gevolgen voor slachtoffers van seksueel geweld zijn bekend. Maar nog steeds is er meer begrip nodig voor de achtergrond, risico’s, hulpbehoeften en preventie. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen doet regelmatig onderzoek naar seksueel geweld tegen kinderen om hier meer inzicht in te krijgen.