Nieuws

Slachtoffers huiselijk geweld ontvangen fiets uit Noodhulpfonds

22 oktober 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: bedrijfssponsoren | noodhulpfonds

Afgelopen week maakten we een aantal slachtoffers van huiselijk geweld ontzettend blij. Via ons Noodhulpfonds brachten we 10 fietsen langs bij een opvanglocatie van Perspektief. De fietsen zijn aangeboden door stichting de Barmhartige Fiets. Deze stichting wil er voor zorgen dat mensen mobiel blijven, door fietsen te schenken wanneer de situatie daarom vraagt.

Slachtoffers op een praktische manier helpen

“We kwamen in contact met stichting de Barmhartige fiets door onze sponsor ENRA Fietsverzekeringen”, vertelt Ivan Arts van Fonds Slachtofferhulp. “Of wij via ons Noodhulpfonds mensen kenden die behoefte hadden aan fietsen. Elke dag helpen we met ons Noodhulpfonds drie mensen die door hun slachtofferschap in acute financiële nood verkeren. Mijn collega’s van het Noodhulpfonds dachten gelijk aan Perspektief. Het is heel mooi als we slachtoffers niet alleen met een financiële bijdrage kunnen steunen, maar ook op zo’n praktische manier kunnen helpen.”

Gestolen fietsen krijgen nieuwe eigenaar

De fietsen die de Barmhartige fiets schenkt zijn eerder als gestolen opgegeven, maar weer teruggevonden. De eerdere eigenaar heeft in de tussentijd al een uitkering van de verzekering ontvangen en een nieuwe fiets gekocht. De gevonden fietsen blijven dan achter op het politiebureau. Stichting de Barmhartige fiets knapt deze fietsen op. Voorziet ze van een nieuw slot. En zoekt een partij die ze er blij mee kunnen maken.

Slachtoffers huiselijk geweld gevlucht uit een angstige situatie

Bij Perspektief verblijven mensen die tijdelijk geen dak boven het hoofd hebben, mensen met psychiatrische problemen en slachtoffers van huiselijk geweld. De 10 fietsen zijn afgeleverd bij een opvanglocatie voor slachtoffers van huiselijk geweld. De fietsen worden verdeeld over de locaties. “Je kan je niet voorstellen hóe blij wij zijn met deze schenking”, zegt een dankbare Hélène van Kampen, werkzaam bij Perspektief. “Onze cliënten hebben niks. In de meeste gevallen hebben ze alles achter zich moeten laten. Kleding, meubels, herinneringen, dierbare spullen. Mensen zijn vaak gevlucht uit een zeer angstige situatie. Bij ons kunnen ze in alle rust weer werken aan hun eigen herstel. Een fiets kan erg helpen. Hierdoor kunnen cliënten op pad, voelen ze zich vrijer en kunnen ze weer betekenis geven aan hun leven.”

Links: Ivan Arts (Fonds Slachtofferhulp) Rechts: Hélène van Kampen (Perspektief)

Wil jij ook iets betekenen voor slachtoffers van huiselijk geweld?

Een klein gebaar kan een groot verschil maken. Dat zie je maar weer. Ons Noodhulpfonds is er voor alle slachtoffers die acuut in financiële problemen zijn gekomen. We helpen hen met een financiële bijdrage, maar leveren ook spullen, zoals een nieuwe bril of een dagje uit. Wil jij nou ook iets betekenen voor deze slachtoffers? Dat kan! Elk bedrag is welkom. Elke donatie komt direct ten goede aan slachtoffers. Vul daarom onderstaand formulier vandaag nog in!

Geef een reactie