Nieuws | Blog

Een helpende hand, juist nu

7 december 2015

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: Ineke Sybesma | Kerst | Kerstkaarten

De periode rond de Kerst geeft mij altijd een dubbel gevoel. Hoe gezellig die feestdagen ook zijn, als directeur van het Fonds Slachtofferhulp besef ik als geen ander dat er ook veel mensen zijn die het juist extra moeilijk hebben in die dagen. Ik denk aan de mensen die proberen te herstellen van een traumatische gebeurtenis, zoals na een verkeersongeval, een overval of een verkrachting. Maar ik denk ook aan diegenen die hun partner, kind of ouders moeten missen omdat die bij een geweldsmisdrijf, ongeval of ramp zijn omgekomen.

Alles wat wij doen draait om de gedachte, ‘als jou iets is aangedaan, is het belangrijk dat je vanuit de maatschappij de helpende hand wordt gereikt’. Het zijn de woorden die onze voorzitter prof. mr. Pieter van Vollenhoven al sprak bij onze oprichting. Die helpende hand, helpt je om het vertrouwen weer terug te krijgen in de mensen om je heen. Helpt je om je leven weer op te pakken. Om weer te worden wie je was. Dat kan soms best even duren. Dat zien we ook bij het gezin van Kelly en Gunter, waarover u in de HulpPost leest. Maar uiteindelijk, met vallen en opstaan, kom je er weer bovenop. Daar geloof ik in.

‘als jou iets is aangedaan, is het belangrijk dat je vanuit de maatschappij de helpende hand wordt gereikt’

Misschien kent u ook wel iemand die een moeilijke periode achter de rug heeft. Iemand aan wie u wilt laten weten dat u aan hem of haar denkt. Dat kan met de Kerstkaarten die wij dit jaar hebben gemaakt. Ze zijn extra bijzonder omdat de foto’s op de kaarten zijn gemaakt door onze voorzitter en nergens anders te krijgen zijn. De opbrengst van deze kaarten besteden wij aan de noodhulp, want dat gaat allemaal door, ook als de meesten van ons behaaglijk samenzijn met familie of vrienden. Ik wens u en uw dierbaren mooie feestdagen en een goed en veilig 2016.

Ineke Sybesma

Directeur Fonds Slachtofferhulp

Geef een reactie