Nieuws | Blog

Trots om deel uit te mogen maken van team Dam tot Damloop 2018

25 juni 2018

Mijn eerste werkdag bij Fonds Slachtofferhulp als online marketeer was nog niet op de helft en ik werd al uitgedaagd. “Dus jij bent ook een hardloper?”, vroeg collega Ivan mij aan de eettafel tijdens de lunch. Ik had inderdaad een paar dagen ervoor een stukje gejogd en zat hier vol trots over te vertellen. Op de vraag die ik hierna kreeg was ik niet op voorbereid. Of ik mee wilde doen aan de Dam tot Damloop 2018 om geld op te halen voor het Noodhulpfonds. Ach, waarom niet?

Bekijk de foto’s van de harloop clinic

Dam tot Damloop 2018Fonds Slachtofferhulp rent al een aantal jaren mee met de 16 km lange Dam tot Damloop. Vorig jaar nog, haalden de deelnemers een bedrag op van EUR 18.500. Deze opbrengsten gaan direct naar het Pieter van Vollenhoven Noodhulp Fonds. Dit fonds maakt zich hard voor slachtoffers die buiten hun schuld om in financiële problemen zijn geraakt en in een noodsituatie verkeren.

Het is belangrijk om voor elkaar te zorgen

Inmiddels ben ik bijna een maand werkzaam bij Fonds Slachtofferhulp. In mijn werk krijg ik te maken met de meest verschrikkelijke verhalen over slachtoffers die voor het leven zijn getekend door een ingrijpende gebeurtenis. Ook zie ik hoe je hier als buitenstaander iets aan kunt doen. Hoe je iemand kunt helpen om de draad weer op te pakken.

Klaarstomen voor de Dam tot Damloop 2108

Op 23 september 2018 lopen we met 40 man de Dam tot Damloop 2018 voor Fonds Slachtofferhulp. De een wat beter getraind dan de ander, maar allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het fonds. Alle lopers hebben hun eigen manier van campagne voeren. Iemand in ons team verkoopt zeepjes. Ook hoorde ik iemand over het idee om een kleine bijdrage te vragen voor zijn atletiek trainingen. Kortom, er wordt al flink actie gevoerd.

Dam tot Damloop 2018Naast het ophalen van zoveel mogelijk donaties, blijven die 16 kilometers een flinke uitdaging. Afgelopen vrijdag werden we uitgenodigd op Sportcentrum Papendal, de thuishaven van menig olympisch sporter. Tienvoudig Nederlands Kampioen hardlopen Dennis Licht gaf ons hier een clinic van anderhalf uur lang. Dennis leerde ons om te werken aan onze beenspieren en om blessures te voorkomen door op de juiste manier te lopen. Een fantastische ervaring om mee te mogen maken. De spierpijn achteraf neem ik op de koop toe.

Met dit fantastische team gaan we het record van vorig jaar verbreken

We zijn nog maar enkele weken bezig, maar er is al flink wat geld ingezameld! Op mijn eigen donatiepagina heb ik al wat giften verzameld van vrienden en familie. Alle pagina’s van de deelnemers kun je vinden via deze link. Wil je meelopen met dit fantastische team? Dat kan. Er zijn nog twee plekjes beschikbaar. Geïnteresseerden worden gevraagd om even een mailtje te sturen naar Ivan Arts. Wil je ons komen aanmoedigen op 23 september? Ook leuk! We zijn heel goed te herkennen aan onze felgele shirtjes. Dat kan niet missen!

 

Emiel Eigenraam

Online Marketing

Geef een reactie