COVID-19 en Fonds Slachtofferhulp: 6 vragen

Wat is de invloed van het coronavirus op het werk van Fonds Slachtofferhulp?

1. Blijft Fonds Slachtofferhulp open?

Fonds Slachtofferhulp houdt zich aan de richtlijn van het RIVM en daarom is ons kantoor dicht en werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanaf huis. Dat betekent niet dat we niet werken, maar dat we wat beperkter zijn in onze mogelijkheden. Daarom kan het soms iets langer duren voordat we u van dienst kunnen zijn. Hiervoor vragen we graag uw begrip.

2. Blijft Fonds Slachtofferhulp telefonisch bereikbaar?

Nee, dat wil zeggen, onze donateurslijn is voorlopig niet bereikbaar. Maar als u ons een mail stuurt (donateurs@fondsslachtofferhulp.nl), dan nemen we graag telefonisch contact met u op.

3. Gaan jullie door met werving van donateurs op straat?

Recent zijn wij op kleine schaal weer gestart met onze deur-aan-deur-wervingsactiviteiten, in overleg met het RIVM. Naast de 1,5 meter afstand maatregel, nemen wij alle mogelijke, overige (voorzorgs)maatregelen om de veiligheid van u en onze medewerkers te borgen. Hiervoor is een coronaprotocol opgesteld door het bureau met wie wij samenwerken.

4. Ik wil mijn donatie stopzetten, kan dit nog wel worden verwerkt?

U kunt uw donatie gewoon stopzetten op deze pagina leest u hoe. Echter de verwerking kan enige tijd in beslag nemen. Wij kunnen dit niet van afstand doen, en daarom werken wij hard aan een tijdelijke oplossing. U kunt er zeker van zijn dat dit in orde komt voor de incasso van april.

5. Ik ben ernstig gedupeerd door het coronavirus, kunnen jullie mij steunen?

Lees onze pagina over noodhulp.

6. Gaan de projecten die jullie ondersteunen door?

Fonds Slachtofferhulp ondersteunt tientallen projecten, initiatieven, onderzoeken en lotgenotenorganisaties om de positie van slachtoffers sterker te maken. Het spreekt vanzelf dat het coronavirus ook invloed zal hebben op een groot deel van ons werk. Sommige alle projecten zullen, soms in afgeslankte of aangepaste vorm, doorgaan. Andere projecten worden uitgesteld. Sommige projecten zullen versneld worden opgepakt, andere zullen, soms in aangepaste vorm, doorgaan als gepland. En een enkel project of activiteit stellen we uit. Voor alles geldt dat veiligheid en steun aan naasten voor alles gaat.