Nieuws

Campagne tegen seksueel geweld genomineerd voor een SAN Award

23 maart 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: centrum seksueel geweld | seksueel geweld | als het jou overkomt

Onze landelijke campagne tegen seksueel geweld ‘Als het jou overkomt’ is genomineerd voor een SAN Accent Award! De SAN Accent is een communicatie vak prijs en wij zijn enorm blij met de nominatie.

Het mooiste is natuurlijk dat we met de campagne ‘Als het jou overkomt’ enorm veel bekendheid rondom het thema seksueel geweld en de gevolgen hiervan hebben kunnen creëren. Ook het telefoonnummer van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) (0800-0188) is hiermee landelijk onder de aandacht gebracht. Hierdoor is deskundige hulp voor slachtoffers beter te vinden.

Als het jou overkomt

In samenwerking met Boomerang Agency en Human Factor hebben wij eind vorig jaar een prachtige campagne neergezet.

De campagne werd afgetrapt met een uitgebreid artikel in weekblad VIVA. Hierin werd stil gestaan bij de problematiek en de beschikbare hulp voor slachtoffers via het CSG. Als onderdeel van de campagne werd half oktober de videoclip ‘Als het jou overkomt’ gelanceerd. ‘Als het jou overkomt’ is een bewerking van het nummer ‘Til it happens to you’ van Lady Gaga en is op indrukwekkende wijze gecoverd door Jennie Lena. De beelden in de videoclip zijn realistisch en tegelijkertijd confronterend; seksueel geweld kan namelijk iedereen overkomen.

Onze campagne viel samen met de #METOO beweging en de golf aan onthullingen van seksueel misbruik. #METOO heeft onze campagne versterkt en de noodzaak voor slachtoffers om aan de bel te trekken. Het aantal telefoontjes naar het landelijk nummer van het CSG verdubbelde in die periode.

Ons doel

Onze doelstelling is gerealiseerd. Met ‘Als het jou overkomt’ hebben we enorm veel mensen weten te bereiken en bewust kunnen maken van deskundige hulp die 24/7 beschikbaar is. De nominatie voor de SAN Accent Award is een kroon op ons werk.

Geef een reactie