Online mediacafé over privacy en persvrijheid op 8 maart

Fonds Slachtofferhulp organiseert aanstaande maandag een online mediacafé over het onderwerp privacy en persvrijheid. Geef je gratis op, neem deel via onze livestream en stel vragen via de chat.


Gepubliceerd op

Op 8 maart organiseert Fonds Slachtofferhulp tussen 19:30 en 21:00 het eerste van in totaal twee online mediacafés over privacy en persvrijheid. De sessie is gratis online te volgen via een livestream en is met name bedoeld voor journalisten en andere geïnteresseerden.

met Peter R de Vries, Ferry Zandvliet, Evy Khouw en Charles Groenhuijsen

Waarom dit mediacafé?

In Nederland hebben wij afgesproken hoe we omgaan met verdachten en veroordeelden. Maar hoe gaan we om met de privacy van slachtoffers in de media? Of met de privacy van familieleden van slachtoffers? Van het tonen van een autowrak tot onnodige details over een slachtoffer, de relatie tot de dader, etc. Inmiddels weten we aan de hand van enkele spraakmakende casussen dat de combinatie slachtofferschap en media soms leidt tot ongewenste situaties voor alle betrokkenen. De gedachte is: dat kan beter en dat moet beter….

Onderwerp en gasten

Het thema van het mediacafé van 8 maart is ethiek: altijd eigen verantwoordelijkheid? Te gast zijn Peter R. de Vries, Ferry Zandvliet en Evy Khouw van Namens de Familie. De presentatie is in handen van Charles Groenhuijsen, bekend van Op1.

Bezoekers van de livestream kunnen hun vragen stellen via de chatfunctie.

Meer weten?

Bezoek de speciale website.