Nieuws

‘’Ik hoop dat iedereen inziet hoeveel je ervoor terugkrijgt als je anderen helpt’’

30 januari 2019

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: medische incidenten

Indigo Webstudio is een eigen actie gestart voor Fonds Slachtofferhulp. Wij zijn natuurlijk ontzettend dankbaar voor dit initiatief en spraken met de drijvende kracht achter Indigo: Petra Blankwaard. Petra heeft de actie ‘hulp voor hulp 2019’ genoemd en doet kleine websiteklusjes voor haar klanten in ruil voor een donatie aan Fonds Slachtofferhulp. Waarom heeft Petra besloten om zich in te zetten voor slachtoffers? 

‘’Als iedereen een klein beetje helpt...’’

‘’Dit jaar heb ik ervoor gekozen om kleine websiteklusjes te doen voor mijn klanten. Ik geef mensen de optie om een donatie te doen voor Fonds Slachtofferhulp, via geef.nl. Mensen reageren hier altijd heel positief op.

Ik hoop hiermee ook andere mensen en ondernemers te stimuleren in het starten van een eigen actie. Om in plaats van het gebruikelijke relatiegeschenk, de dingen die je opeet of weggooit, iemand te helpen. Om hierin creatief te zijn. Als iedereen maar een klein beetje helpt, zouden we al zo veel kunnen bereiken voor mensen die het écht nodig hebben.

''Vanuit een eigen ervaring met slachtofferschap...''

‘’Ik heb ervoor gekozen een actie te starten voor Fonds Slachtofferhulp vanuit een eigen ervaring met slachtofferschap. Ik heb tien jaar geleden een motorongeluk gehad. In de behandeling door het ziekenhuis zijn fouten gemaakt. Het oorspronkelijke letsel was niet heel groot, maar door complicaties en fouten in de behandeling heeft het herstel in plaats van een aantal maanden, een aantal jaar geduurd. Ik heb een klacht ingediend bij het ziekenhuis, maar die trokken hun handen ervan af.

‘’Ik vind het een vorm van onrecht die zo verborgen blijft. Daarom sta ik ook achter het casemanagement medische incidenten. Ik denk dat ik destijds heel veel baat zou hebben gehad bij de ondersteuning van een casemanager. Tot dan toe was ik nooit afhankelijk geweest van wat voor hulp dan ook. Ik wist ook niet welke hulp ik nodig had. Dit bleek heel veel te zijn. Iemand die zich hiermee bezighoudt en je ondersteunt. Ik denk dat het heel waardevol is.’’

''Steun kan zo eenvoudig zijn...''

‘’Hierna kwam de mentale nasleep. Ik heb hierin heel weinig steun door de omgeving gekregen. Vooral als je mentaal in de knel zit, denken mensen na een aantal maanden ‘nu weet ik het wel’.  Mensen zeggen dan dingen als: ‘als je hulp nodig hebt, dan hoor ik het wel’.

De meeste vriendschappen vielen stil. Ook omdat mensen niet goed weten hoe ze je moeten steunen en die gaan het dan uit de weg. Alleen de mensen die mij al heel lang kennen hebben volgehouden. Ik heb gelukkig wel meegemaakt dat iemand met een maaltijd bij me op de stoep stond, gewoon omdat die persoon dacht dat ik het wel kon gebruiken. Dat vond ik geweldig. Steun kan dan zo eenvoudig zijn.’’

Als je anderen helpt

''Zo is de link met jullie ontstaan...''

‘’Na het motorongeval kwam ook het letselschadetraject. In het begin kwam ik hier geen wijs uit, maar later ben ik bij strafrechtadvocaat Richard Korver terechtgekomen. Mede daardoor is de link met jullie ontstaan. Door het werk dat jullie doen voor slachtoffers van (onder andere) verkeersongevallen en medische incidenten. En voor jullie inzet om naast de hulpverlening aan slachtoffers ook de rechtspositie van slachtoffers te verbeteren.

Ik ben nu gelukkig genezen. Ik heb mijn leven weer op kunnen pakken. Het ongeluk is bijna tien jaar geleden en ook het letselschadetraject is sinds heel recent rond. Ik denk vaak aan mensen die een dierbare verliezen door een medische fout of blijvend letsel oplopen. Ik denk dat het een vorm van onrecht is die zo verborgen blijft. Wat ben ik blij dat jullie aandacht hier ook naar uitgaat. Mede daarom steun ik jullie graag.’’

‘’Dit soort steun is heel waardevol, voor iedereen’’

‘’Ik hoop dat anderen ook inzien hoeveel je ervoor terugkrijgt als je besluit om anderen een beetje te helpen. Ook wanneer hier niet om gevraagd wordt en dit ontstaat uit een eigen initiatief. Dit soort steun is heel waardevol, voor iedereen.’’

Fonds Slachtofferhulp is ontzettend blij met de steun van  Indigo Webstudio, die wij ook in 2017 hebben mogen ontvangen. Ben jij ook geïnteresseerd in het starten van een eigen actie voor slachtoffers? Lees hierover meer op onze pagina ‘start een eigen actie’. Ook is er de mogelijkheid om communicatiemiddelen, zoals flyers en informatieboekjes, te bestellen. Neem hiervoor contact op met Ivan Arts.

Aan iedereen die ons steunt of heeft gesteund, met een eigen actie of donatie groot of klein: heel veel dank.

Geef een reactie