Nieuws | Blog

Al 15 jaar steun aan het Fonds Slachtofferhulp

11 november 2013

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: Michiel Verboven | Vriendenloterij

Ieder jaar rond deze tijd zijn het hoogtijdagen voor de VriendenLoterij. Dan kunnen goede doelen organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn op basis van verschillende criteria een  aanvraag indienen om het volgende jaar een bijdrage als een van de goede doelen van de VriendenLoterij te ontvangen. De VriendenLoterij steunt al meer dan 20 jaar goede doelen die werken aan verbetering van gezondheid en welzijn in Nederland en kan wanneer de loterij groeit ook meer goede doelen steunen.

Fonds Slachtofferhulp ontvangt op deze wijze als 1 van de 44 goede doelen die de VriendenLoterij in 2013 steunt, sinds 1998 al een bijdrage. Iedere keer voor een termijn van 5 jaar uit de opbrengst van loten waarvan deelnemers hebben aangeven niet voor 1 specifiek goed doel te kiezen. Om de 5 jaar evalueren wij de samenwerking met goede doelen waarvan het contract afloopt. Wij zijn er bijzonder trots op om de samenwerking met Fonds Slachtofferhulp dit jaar weer voor 5 jaar te kunnen continueren.

Fonds Slachtofferhulp is een gedreven organisatie met een grote politieke kracht. De organisatie komt op voor een grote groep mensen die slachtoffer zijn geworden van criminaliteit, een medisch ongeval of ernstig ongeval en onderscheid zich hiermee van andere goede doelen die de VriendenLoterij steunt. Fonds Slachtofferhulp is financieel gezond en niet afhankelijk van de bijdrage van de VriendenLoterij. Het Fonds kon via innovatieve projectinvesteringen en lobby in de afgelopen jaren bijdragen aan tal van mooie verbeteringen in het werkveld, zoals de lancering van de website SlachtofferWijzer.nl medio 2012 dankzij een extra projectbijdrage van de VriendenLoterij van € 300.000.

Op basis hiervan vervult Fonds Slachtofferhulp een unieke en aanvullende functie binnen het palet van goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn die de VriendenLoterij ondersteunt. Op naar de volgende 5 jaar!

Word vriend van het Fonds Slachtofferhulp

Elke maand kans maken op tienduizenden prijzen? Koop nu een lot en word vriend van het Fonds Slachtofferhulp.

Michiel Verboven

Managing director VriendenLoterij

Geef een reactie