Jouw mening telt!

In het jongerenpanel van Fonds Slachtofferhulp zitten jongeren van 12 t/m 18 jaar die hun mening geven over onze projecten die jongeren aangaan. Op dit moment vragen wij jullie feedback over een nieuw project over online seksueel misbruik, zoals shaming, sextortion en grooming. Help jij ons de hulpverlening te verbeteren en de positie van jonge slachtoffers te versterken?

Gezocht: jongerenpanel

Weet jij wat online seksueel misbruik is? Misschien heb je een vriendin die niet meer naar school durfde omdat haar naaktfoto rondging? Of een vriend die gechanteerd werd met zijn beeldmateriaal?

Dit zijn slechts twee voorbeelden van online seksueel misbruik. Naast ‘shame sexting’ en ‘sextortion’ bestaan er nog veel andere vormen van online misbruik. Helaas worden steeds meer jongeren hier slachtoffer van, en zorgen gevoelens van schaamte, schuld en eenzaamheid ervoor dat slachtoffers geen hulp zoeken.

Jouw input is belangrijk om jongeren, zoals jij, te kunnen bereiken en helpen. Ben jij tussen de 12-18 jaar en vind jij het belangrijk om mee te denken over een goede aanpak voor Fonds Slachtofferhulp? Bijvoorbeeld: hoe bereiken we en hoe communiceren we met jongeren over online seksueel misbruik? Welke communicatie-uitingen passen daarbij, welke tone of voice gebruiken we, welke media gebruiken we hiervoor? Meld je dan aan voor ons jongerenpanel!

Veelgestelde vragen

  • Wat is het jongerenpanel?

    Fonds Slachtofferhulp wil graag van jongeren weten wat ze van onze projecten vinden. Daarom starten we een jongerenpanel voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Omdat jullie het beste weten hoe wij met jongeren moeten communiceren over dingen als online seksueel misbruik of de aanpak van verkeersaso’s.

  • Wat gaat het jongerenpanel precies doen?

    Wij willen het panel graag af en toe ideeën voorleggen en testen of onze aanpak werkt. Dus we vragen je persoonlijke mening. Dat kan middels een korte poll of enquête. Of we vragen jullie om feedback op een bericht of beeld dat we willen gebruiken.

  • Hoeveel tijd kost het om deel te nemen?

    Het zal niet veel tijd vragen, misschien dat we zo’n 5 keer per jaar een beroep op jullie willen doen. Je kunt ook elke keer aangeven of je mee wilt doen. Met 10 minuten van je tijd, komen wij al een heel eind!

  • Krijg ik er iets voor terug?

    Je wordt niet betaald om in het panel te zitten. Wel houden we je op de hoogte van wat we doen met jouw input en feedback.

  • Hoelang zit je in het jongerenpanel?

    Je blijft in het panel zitten zolang je dat zelf wilt, op ieder moment kun je jezelf ook weer afmelden.

  • Hoe communiceert Fonds Slachtofferhulp met het jongerenpanel?

    We zijn nu niet van plan om ook fysieke bijeenkomsten te plannen. De communicatie gaat dus alleen online of -lekker ouderwets- via e-mail.

Meld je aan voor het jongerenpanel

  • Ben jij tussen de 12-18 jaar en vind jij het belangrijk om mee te denken over een goede aanpak voor Fonds Slachtofferhulp? Meld je dan aan voor ons jongerenpanel!