Corona / COVID-19

Het coronavirus raakt iedereen, ook slachtoffers. Op deze pagina vind je een overzicht van betrouwbare en relevante artikelen die slachtoffers kunnen helpen in deze periode.

Let op elkaar, juist nu!

Het coronavirus heeft een enorme invloed op onze samenleving. We zullen met z’n allen onze schouders eronder moeten zetten om deze crisis te boven te komen. Heeft iemand in jouw naaste omgeving iets ernstigs meegemaakt? Kom in actie, want steun maakt sterker. Wat je relatie tot het slachtoffer ook is, er is altijd iets wat je kunt doen. Naasten spelen een cruciale rol voor het slachtoffer. Niet alleen op emotioneel vlak, maar zeker ook praktisch.

Extra projecten in coronatijd

Het werk van Fonds Slachtofferhulp is tijdens de coronacrisis niet stilgevallen. In tegendeel: extra inzet was hard nodig! Op deze pagina vertellen we je er meer over.

Zorg tijdens corona? Deel jouw ervaring

Is je operatie uitgesteld? Moet je lang wachten op een behandeling? Krijg je niet de psychische zorg die je nu nodig hebt? Kortom: heb jij een bijzondere situatie meegemaakt in de zorg tijdens de coronocrisis? Deel je verhaal. Dit kan een positieve maar ook negatieve ervaring zijn. Help mee door het (anoniem) invullen van een korte vragenlijst. Dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag.

Hoe beïnvloedt de crisis het werk van Fonds Slachtofferhulp

Het werk van Fonds Slachtofferhulp gaat gewoon door. Wel hebben we een paar maatregelen getroffen. Zo zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Lees hier het hele overzicht met maatregelen.

Betrouwbare bronnen

Wel is duidelijk dat corona ook gepaard gaat met de verspreiding van nepnieuws en complottheorieën. Wat kun je geloven en wat is onzin? Lees hier welke sites betrouwbare informatie bieden.

Noodfonds.nl

Door het coronavirus hebben veel mensen behoefte aan hulp. Op Noodfonds.nl start je zelf een crowdfunding actie of campagne voor familie, vrienden en naasten in nood.

Nieuws en updates over corona

Het werk van Fonds Slachtofferhulp is tijdens de coronacrisis niet stilgevallen. In tegendeel: extra inzet was hard nodig! Op deze pagina vertellen we je over onze corona initiatieven.

Het coronavirus heeft de rechtspraak verder vertraagd. Naar schatting zijn nu 40.000 strafzaken uitgesteld. Wat betekent dit voor slachtoffers die nu vaak langer in onzekerheid zitten? En hoe wordt er omgesprongen met hun rechten? Dat zochten we uit aan de hand van een enquête onder slachtoffers, nabestaanden en hun advocaten.